Hírek

Utánajártunk, hogy valóban koszosak-e az uszoda öltözői

2019. július 23., 19:40

Megkeresték a szülők televíziónkat, mert koszosnak találták az uszoda öltözőjét. Annak ellenére, hogy nyilatkozni egyik érintett sem volt hajlandó - utánanéztünk a helyzetnek.

Utánajártunk, hogy valóban koszosak-e az uszoda öltözői

Ezek a képek az egyik közösségi oldalon jelentek meg: egy szülő tette fel az uszodai öltözőről a helyiség elhanyagoltságát alátámasztandó. Jól látszik, hogy rozsdás a lefolyó, és elfeketedett repedések is bőven akadnak.

“Ez egy természetes elhasználódás következménye, amit természetesen a szeptemberi általános leállás és karbantartási munkák során javítani fogunk (06:18) - mint ahogy azt egyébként minden évben meg is tesszük.”

A vizes környezetben gyorsan korrodálódnak az anyagok - tette hozzá az uszodavezető. Kántás Zoltán hangsúlyozta: nyáron egyébként ez a rész a nagyközönség előtt nincs nyitva. Jelenleg a vízilabda-utánpótlás egyesület tart edzést a régi fedett uszodában, mellettük táborozók gyakorolnak.

Egervölgyi Anita - táborvezető, testnevelő tanár
“”Hozzám csak pozitív visszajelzés érkezett, mint táborvezetőhöz, nagyon elégedettek a szülők, a gyerekek imádják a nyári tábort, szuper lehetőség nekünk, hogy használhatjuk az uszodát, az öltözőt, az egész létesítményt, a vizeket.”

A nyári szezonban ezt a látogatók elől elzárt egységet munkaidőn kívül takarítja az intézmény. A közönségforgalom számára a vakáció ideje alatt az új, 33-as medence és a termálfürdő nyitott - ezekben az egységekben egész nap takarítanak.

Kántás Zoltán - fürdővezető - VASIVÍZ Zrt.
“Minden vendég, vendégek által bejelentett panaszt nagyon komolyan veszünk és kivizsgálunk, és ha lehetséges, azonnal korrigáljuk is az esetleges problémákat. Ugyanakkor ebben az esetben, amiért most itt a forgatócsoport is jelen van, nem tudok érdemben nyilatkozni, mert sem szóban, sem írásban, sem a fürdős vezetés, sem a kollégáim bejelentést nem kaptak.”

A kormányhivatal népegészségügyi főosztálya egyébként két hete egy átfogó közegészségügyi hatósági ellenőrzést tartott, ahol rendben találtak mindent, sőt, a vízvizsgálati eredmények is kitűnőek lettek - tette hozzá Kántás Zoltán.