Hírek

Utánpótlás toborzó edzést tartott az NBA Szombathely Crushers amerikai futballcsapata

2020. június 24., 15:01

Az Emlékmű előtti füves területen tartott toborzó edzést gyerekeknek az NBA Szombathely Crushers amerikai foci csapata. A magyar másodosztályban szereplő egyesület célja, hogy a fiatalok körében is népszerűsítse a sportágat és olyan utánpótlásbázist hozzon létre, ahonnan később kikerülhetnek a Crushers felnőtt játékosai.

Utánpótlás toborzó edzést tartott az NBA Szombathely Crushers amerikai futballcsapata

Májer László - csapatvezető, NBA Szombathely Crushers
“Most úgy néz ki, hogy lesz lehetőségünk bejutni Szombathelyre ismét az SZSE pályára edzeni és a felnőtt edzések előtt szeretnénk a 18-19 év alatti srácoknak külön edzést tartani, ahol csak ők vannak ott. Nem a felnőtt, tapasztalt játékosokkal kell nekik együtt edzeni, hanem a saját korosztályukban tudnak fejlődni.”

A toborzó edzést a Crushers amerikai légiósai vezényelték, a gyerekek pedig lelkesen követték a helyi sztárok utasításait. Akadt olyan fiatal is, aki életében most először próbálta ki az egyre népszerűbb sportágat.

Bozzai Dániel
“Már régóta követem az amerikai futballt és nézegettem az interneten csapatokat, hogy hova tudnék jönni. A Crushers csapata tetszett meg a legjobban. Néztem pár meccset tőlük és szimpatikus volt a csapat.”

A Crushers vezetői az U15, az U17 és U19-es ifibajnokságban is szeretnének csapatot indítani.