Hírek

Útdíj nélkül autózhatunk az M86-os úton

2015. január 22., 16:32

A kormány szerdai döntésének értelmében az M86-os Szombathely és Szeleste közötti útszakasza nem lesz díjköteles. A már megvásárolt matricák többféle módon is visszaválthatóak lesznek.

Útdíj nélkül autózhatunk az M86-os úton

A kormány szerdai ülésén foglalkozott a díjköteles útak  ügyével, így sor került az M86-os Szombathely-Szeleste közötti szakaszának megtárgyalására is. A térség lakói számára rendkívül pozitív döntés született.  

Hende Csaba honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő
“Egy méltányos és igazságos döntést hozott Orbán Viktor miniszterelnök úr.  Mindez azt jelenti, hogy a Vas megyeieknek és a szombathelyieknek mindaddig nem kell útdíjat fizetniük az M86-os használatáért, amíg az teljes egészében el nem készül és Győrnél be nem csatlakozik az M1-es autópályába. Ez várakozásaink szerint és a tervek szerint 2016 őszén valósul meg.”

A döntés értelmében azokat sem érheti kár, akik már megvásárolták az adott útszakaszra érvényes matricát. Az ő számukra többféle lehetőség is kínálkozik a pénzük visszaigénylésére.

Puskás Tivadar polgármester
“Az egyik az, hogy a vásárlás helyén visszaadják a pénzt, a másik az, hogy az Állami Autópálya Kezelő társaság irodáiban vissza lehet kérni, a harmadik pedig, hogy postai úton. Természetesen el kell  küldeni a megfelelő igazoló bilétákat. Annak ellenében kapják meg a pénzt.”

A térségben lakók számára még jó hír, hogy ezentúl 3 darab ötezerforintos  megyematrica megvásárlásával is eljuthatnak Budapestre, azaz nem kell 42 ezer forintért éves autópályamatricát venniük. Ez évente 27 ezer forintos megtakarítást jelent nekik.