Hírek

Útfelújítás Oldalon

2020. október 21., 21:21

Egy-két napon belül befejezik a munkát az oladi lakótelep egyik legforgalmasabb kereszteződésében, a Kodály Zoltán és a Kassák Lajos utca találkozásánál. A beruházás 16 millió forintba kerül. A lakók örülnek, a körzet képviselője azonban nem teljesen elégedett.

 

Útfelújítás Oldalon

Hétfőn kezdék el a munkát az oladi szupermarketnél lévő kereszteződésben: a nagy gépek teljesen elfoglalják az utat, amit emiatt le is zártak. Cserélik a kopóréteget, ami most sok kellemetlenséggel jár az itt lakók számára, de hosszú távon javulnak a közlekedés feltételei, és ennek örülnek.

Péntek Ferencné
"Ha készen lesz, nagyon szép lesz. Ráfér ezekre az utakra a javítás, úgyhogy én örülök neki."

Hajba Józsefné
"Én is örülök neki, mert én is járok autóval, és nem mindegy, milyen úton járok."

Pinezits Gyula
"Mi volt a tapasztalat korábban, amikor erre jártak autóval? Nem volt valami jó érzés, de reméljük, megoldódik ez a probléma is. Örülnének még valaminek a környéken, ha megvalósulna? Igen, van egy pár, ennek a folytatása például, és parkolók, parkoló az nagyon sok hiányzik még."

A felújítás 16 millió forintból valósul meg, amit a város a költségvetés fenntartási keretéből finanszíroz.

A korszerűsítésre az útburkolat rossz állapota miatt volt szükség. A körzet képviselője elmondta, hogy eredetileg az egész Kodály utcában terveztek felújítást, ez egyelőre elmarad, mert a pandémiás helyzet miatt közel kétmilliárd forint megtakarításra kényszerül az önkormányzat.

Horváth Attila - alpolgármester
“Én most azt kérem az oladiaktól, hogy egy pici türelmet még adjanak nekem, én azt ígértem nekik, hogy a teljes Kodály Zoltán utcát fel fogjuk újítani, és azt ígértem nekik, hogy valamennyi utca, és valamennyi olyan járda, ahol ez szükséges, az meg fog újulni ebben a ciklusban. Ezt az ígéretünket tartani fogjuk és tartani tudjuk.”

A munkával napokon belül végeznek a kivitelezők, a forgalmas kereszteződést még ezen a héten ismét birtokba vehetik az autósok.