Hírek

Úttest és járda felújítás a Szigligeti utcában

2018. július 10., 15:50

A városban egyedülálló módon nemcsak a járda, hanem az úttest is térkőburkolatot kap a Szigligeti utcában. A munkálatok már javában tartanak, a beruházás összesen 110 millió forintba kerül.

Úttest és járda felújítás a Szigligeti utcában

Néhány hónappal ezelőtt még ilyen rossz állapotban volt a Szigligeti utca.

Ma pedig már így néz ki. A kivitelező a közművek cseréje után állt neki a munkálatoknak. A Táncsics Mihály utca és a Brenner Tóbiás körút közötti 300 méteres szakasz teljesen megújul: az utat, a járdát, és a parkolókat is érinti a beruházás.

Koroknai József – művezető, ALPOK TERRA Kft.
„Burkolat süllyesztés, járdák szegélyezése, a parkolók szegélyezése, és utána elkezdtük már a térkövezést, ami már látszik is és ezt folytatjuk tovább. Most per pillanat ez a burkolat olyan szinten van, hogy erre jön a remix darálás, és azután már térkő jön az útra is.”

Az utca az Óperint városrész és környékének rehabilitációját érintő pályázat keretében újul meg, mintegy 110 millió forintból. Az itt lakók évtizedek óta tartó problémája oldódik meg ezzel.

Sátory Károly – önkormányzati képviselő
„Néhányan kéréssel fordultak hozzám, hogy miként, s hogyan legyenek elültetve a fák, és az utcában itt mi történjen. Én úgy látom, hogy a vállalkozónak sikerült teljesíteni, úgyhogy remélem mindenkinek a nagy örömére fog elkészülni ez az utcaszakasz.

Várhatóan egy hónapon belül ideiglenesen átadják a forgalomnak az utcát, a fásítási, kertépítési munkálatokat majd ez után - megfelelő időjárási körülmények mellett – végzik el. Közben folyamatban van a Szigligeti utca Táncsics Mihály és Körmendi út közötti szakaszának felújítása is.

Puskás Tivadar – polgármester
„Örömmel jelenthetem mindenkinek, hogy erre is megvan a fedezet. El is kezdődött már a beruházás: csatornacsere, illetve a vízelvezető rendszernek a rekonstrukciója történik meg.”

A tervek szerint még az idén befejeződnek a munkálatok ezen a útszakaszon is.