Hírek

Vácis diák nyerte a Közút országos rajzpályázatát

2019. március 23., 15:36

A Váci Mihály Általános Iskola egyik tanulója nyerte meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Álomút elnevezésű országos gyermekrajz-pályázatát. A győztes, Kosztrub Laura festménye egy évig a Magyar Közút egyik járművét díszíti.

Vácis diák nyerte a Közút országos rajzpályázatát

Így helyezték el a Magyar Közút egyik gépkocsijára az ország legjobb alkotását:

Kosztrub Laura Útfelújítás című festménye első helyezést ért el a több ezer beküldött munka között. A pályázatot 2012 óta minden évben meghirdeti a Magyar Közút Zrt. A Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola már nem először érte el a legjobb helyezést.

Horváth László - ügyvezető igazgató, Magyar Közút Zrt. Vas Megyei Igazgatóság
“Ebben az évben 3535 értékelhető pályamű érkezett be az országba, és ebből egy szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat, és már második alkalommal a Váci első helyet hozott el.”

A művészeti iskolába járó hetedikes lány alkotása egy évig marad a jellegzetes, narancssárga járművön. Több órán át dolgozott rajta.

Kosztrub Laura
“Az első két rajzórán megrajzoltam, a második kettőn pedig megfestettem, az eszközöket és az autót fényképről csináltam, az embereket és a hátteret pedig fejből festettem meg.”

A jó tanuló lány már korábban megkapta “az iskolánk büszkesége” címet, Németországban és Japánban is elismerték néhány alkotását.

Vörös Lívia - művésztanár, intézményegység-vezető, Váci Mihály Általános Iskola
“Nagyon szorgalmas, nagyon kreatív, de én mégis a szorgalmát emelném ki, mert az, hogy milyen adottságaink vannak, ezt örökölhetjük, géneknek is lehet nevezni, de az, hogy a kislány milyen kitartóan dolgozik, ez mindenképpen elsimerést érdemel.”

Az iskolában a kezdetektől fontos a tehetséggondozás - kiemelten kezelik a képzőművészeti oktatást.

Németh Gábor - intézményvezető, Váci Mihály Általános Iskola
“Kiváló eredményeket értünk el nagyon sok nemzetközi, országos pályázatot nyertünk a megyei és helyieken túl, az a jó, hogy Vörös Lívia tanárnő és a kollégái nagyon nagy figyelmet fordítanak a kiemelt felhívásokra, a világnapokra, környezetvédelemre, közútfejlesztésre.”

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Álomút című országos gyermekrajz pályázatán a 7-8. osztályos kategóriagyőztes, Kosztrub Laura osztálykirándulást is nyert a társainak.