Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Vadásznap

Adásban volt: 2016. szeptember 5.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A vadászok tevékenységének megismertetése is célja a megyei vadásznapnak, amellett, hogy ilyenkor kötetlen formában maguk a vadászok is megbeszélhetik egymással tapasztalataikat, problémáikat. A vadászkamara megyei elnöke hangsúlyozta: fontos, hogy a vadász nem egyszerűen puskás ember.

A vad előtti tisztelgést jelző kürtszóval és a vadászok himnuszával indult a 2016-os vadásznap Szentgotthárdon. A rendezvényt a Vas Megyei Vadászkamara és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közösen szervezte a szeptember elején induló gímszarvasvadászati-idény kezdetére.

Bugán József - vezérigazgató, Szombathelyi Erdészeti Zrt.
“A vadászati szezon csúcsa a gímszarvas vadászata. Ez a barátokkal, vadászokkal való kapcsolattartásban is csúcsidőszak. Így aztán mi is úgy szerveztük, hogy a gímszarvas-bőgés elején legyen a vadásznap.”

A rendezvény a hagyományokhoz híven nem csak seregszemléje a megye vadászainak, hanem ilyenkor szakmai tapasztalatcserére és tevékenységük széles körű megismertetésre is lehetőség nyílik.

Gagyi István - elnök, Vas Megyei Vadászkamara
“A vadászat már csak egy következmény. A vadat ápolni kell, a területet fenn kell tartani, és utána ejthetem el azt a vadat, amire a hatóság nekem engedélyt adott. Nem úgy megy, hogy elejtem, hazaviszem, megeszem.”

Magyarországon széles körű egyeztetés után lép hatályba az új vadászati törvény, amely Európában is példa értékű - emelte ki az ünnepség több szónoka is. Az új vadászterületek kialakítása már megtörtént, és végéhez közeledik a vadászati jogosultság megszerzése is. V. Németh Zsolt szakállamtitkár bejelentette, mivel hatodára csökkent a törzskönyvezett magyar kutyafajták száma, állami génmegőrző programot indítanak.

V. Németh Zsolt - államtitkár
“Ennek a koordináló szervezete a gödöllői haszonállat génmegőrző központ, és a résztvevők a nemzeti parkok, és az állami erdőgazdaságok.”

A hagyományos Hubertus-mise után mintegy 30 új vadász tette le esküjét, majd a vadászokért és a vadászatért végzett kiemelkedő teljesítményekért nyújtottak át kitüntetéseket. Az ünnepség után 14 vadásztársaság mutatta meg főzőtudományát. A megyei vadásznapon kiállítás is nyílt.

2016. szeptember 05.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében