MNB - 2
MNB

Hírek

Lebukott a termesztő

2013. július 31., 09:14

129 tő vadkendert találtak a rendőrök egy ikervári családi ház pincéjében. A gyanú szerint a növényeket az épület 50 éves tulajdonosa termesztette. A férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklás és áramlopás miatt is eljárás indult. A növények fejlődését ugyanis infralámpákkal, öntöző- és szellőztető rendszerrel segítette, ami nagy áramfelhasználással járt, ezért manipulálta a villanyóráját

Lebukott a termesztő

Ez a látvány fogadta a nyomozókat július 23-án az ikervári családi ház pincéjében – ezeket a fotókat is ők készítették. 129 tő vadkendert nevelt a házban lakó helyi férfi a legnagyobb gondossággal.A növények fejlődését infralámpákkal, öntözőrendszerrel segítette. Arról is gondoskodott, hogy a jellegzetes szag se ébresszen gyanút a szomszédokban.

Kovács Norbert - bűnügyi osztályvezető, Sárvári Rendőrkapitányság
"A házkutatás 8 óráig tartott, ezzel jelezvén, hogy egy komoly helyszín volt. Ennek során lefoglaltak 129 tő kábítószergyanús anyagot és az előállításához szükséges lámpákat, szellőztető és csepegtető rendszert."

Az ikerváriakat meglepte az eset. Bár nyilatkozni nem akartak, elmondták, hogy a férfi zárkózottan élt. A ház redőnyeit évek óta nem húzta fel.

"Én nem is gondoltam volna ilyesmit. Most ahogy hallottam, mondtam, én el sem hiszem, hogy vele történik ez meg."
"Én rosszat nem tudok róla mondani, csak jó embernek ismerem. Nem is hittük volna a faluban, hogy ilyenre képes."                       

Az ültetvény gondozása hatalmas áramfogyasztással járt, de – úgy tudjuk – a szolgáltatást már korábban kikapcsolták a házban. A gépek üzemeltetéséhez ezért lopta az áramot a férfi. A faluban 2008-ban már lebukott egy kábítószer-termesztő, akkor ebben a házban neveltek vadkendert. Idén már Szombathelyen is számoltak fel kábítószer-ültetvényt a rendőrök. A vasi megyeszékhelyen 14 tő marihuánát foglaltak le a nyomozók.