Hírek

Választás előtti aláírásgyűjtés

2019. augusztus 26., 13:28

A legtöbb választókerületben 3-3 jelölt indulására lehet számítani, egy körzetben azonban négyen igyekeznek összegyűjteni a megfelelő számú ajánlást. A polgármesteri székért hárman szállnak versenybe - az átvett támogatói ívek alapján. Az első ajánlások már be is érkeztek a választási irodára.

Választás előtti aláírásgyűjtés

Megkezdődött a kampány, és ezzel az ajánló aláírások gyűjtése is az őszi önkormányzati választásra.

Károlyi Ákos - jegyző
“Az ajánlóívet eddig 43 egyéni jelölt és három polgármesterjelöltként indulni szándékozó polgár vette át. A határidő, amíg az ajánlóíveket be kell hozni a hivatalba, az szeptember 9. 16 óra. És ez a határidő jogvesztő, tehát ezt követően már ajánlóíveket nem áll módunkban átvenni. Polgármesterjelölteknek 300 érvényes ajánlást kell összegyűjteni, míg az egyéni képviselőjelölteknek - attól függően, hogy melyik választókerületben indultak - 42 és 49 közötti darabszámú érvényes ajánlással kell rendelkezni ahhoz, hogy jelöltté válhassanak az őszi október 13-i választáson.”

Hétfő koradélutánig összesen 15 egyéni választókerületi jelölt és 1 polgármesterjelölt adta le a szükséges számú ajánlást a választási irodán, jelenleg ezeknek az érvényességét vizsgálják, amire három napja van a hivatalnak. A szeptember 9-ei határidő lejárta után sorsolják ki a sorrendet, amely szerint a nevek szerepelnek majd a szavazólapon.