Hírek

Valentin-nap a Premontreiben

2017. február 14., 16:20

Többállomásos kvíz, osztályterem-díszítés, művészeti kiállítás és süteménysütő verseny - a Valentin-nap jegyében szervezte meg szokásos angol nyelvi témanapját a Premontrei Gimnázium. A szerelem és a szeretet ünnepén a diákok megismerkedhetnek az alkalomhoz kapcsolódó hagyományokkal és üzeneteket is küldhettek egymásnak.

Valentin-nap a Premontreiben

Piros szívecskék, girlandok, mécsesek - mintha csak Cupido szentélyében járnánk. Ezen a délelőttön minden a Valentin-napról szólt a Premontrei Gimnáziumban.

Nyolc osztály nevezett a teremdíszítő versenybe - a szerelem ünnepének hangulatát kellett megidézni. A 9.d-t ítélték a legkreatívabbnak.

Gerencsér Evelin
"Osztálypénzt kaptunk, és egymás között beosztottuk, ki mit vegyen, és mindenki készített otthon is saját kezűleg."

Az angol nyelvi témanap tavaly a hálaadás köré szerveződött, idén a Valentin-nap lázában égett az egész iskola. Aki pirosba öltözött, plusz pontot szerezhetett az osztályának. A folyosóra kihelyezett postaládába angol nyelvű üzeneteket lehetett bedobni, amit aztán alkalmi postások kézbesítettek a címzetteknek.

Némethné Pálfay Bernadett - angoltanár
"Ebbe lehetett, lehet elhelyezni  az angolul írt - szeretnénk, ha az angol nyelvet is gyakorolnák - rövid üzeneteket. Köszönet, szeretet, hála, szerelem témakörében küldhettek a gyerekek egymásnak és tanároknak is."

Nem maradt el a hagyományos süteménysütő verseny sem. 12 osztály nevezett, látványos és ízletes kreációk születtek. Ez a szív alakú torta rózsaszín fondant-bevonatot kapott.

Mucsi Eszter
"Ezt a kreációt otthon készítettem, csokis piskótával és citromos főzött krémmel, a közepébe még ribizli lekvárral van bevonva."

A versenyt a 10.d nyerte, akik háromféle süteménnyel neveztek.  

Hajós Judit - 10.d osztályos tanuló
"Az egyik az egy muffin mascarponéval a tetején, a másik egy kókuszos, szív alakú torna volt, a harmadik pedig egy citromos, szíves ízesített süti, és ez nyerte el a zsűri tetszését."

Az ötállomásos kvízjátékban Valentin-nappal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolni angolul. A második emeleti folyosón pedig művészeti kiállítás nyílt: Pablo Neruda egyik szerelmes szonettje alapján alkothattak szabadon a diákok.