Hírek

Változások a Haladás női kézilabdacsapatánál

2018. augusztus 10., 13:26

Megkezdte a felkészülést a 2018-2019-es szezonra a Haladás NBI/B-s női kézilabdacsapata. A nyári átigazolási szezonban több változás történt a játékoskeretben és a szakmai stábban is.

Változások a Haladás női kézilabdacsapatánál

Tizenhétfős kerettel kezdte meg a felkészülést a hamarosan kezdődő szezonra a Haladás másodosztályban szereplő női kézilabdacsapata. A Berendi Antal és Mátés István alkotta szakmai stáb jelenleg heti nyolc edzés tart az alaposan átalakult játékoskeretnek, melynek tagjait látványos sajtótájékoztató keretében mutatták be a média képviselőinek.

Berendi Antal - vezetőedző, Haladás VSE
“Én adtam nekik egy háromhetes felkészülési programot. Mielőtt az edzéseket elkezdtük, nekik azt végre kelett hajtani. A felmérések alapján a játékosok elvégezték ezt a munkát.”

Sokan távoztak az előző évet a tizedik helyen záró csapatból. A vezetők a helyükre megpróbáltak olyan játékosokat igazolni, akik valamilyen szinten kötődnek Szombathelyhez és azon belül a Haladáshoz is. Mórocz Alexandra  a városi rivális SZKKA együttesétől tért vissza a zöld-fehérekhez.

Mórocz Alexandra - kézilabdázó, Haladás VSE
“Már régóta vissza szerettem volna jönni a Haladásba. Tősgyökeres szombathelyi vagyok, így a szívem mindig a Haladáshoz húzott. Igazából itt minden adott a fejlődéshez, a jövőhöz. Akár a komplexum, a csapat, a stáb, a szauna, a masszázs. Tényleg minden. Igazából nem tudok olyan dolgot mondani, amiért ne jöttem volna vissza a Haladásba.”

A Haladás csapatánál a 2018-2019-es szezonra sem változnak jelentős mértékben a tervek, azaz a cél a biztos bennmaradás lesz. Emellett pedig természetesen folytatni szeretnék az építkezést. Ennek szellemében négy sajátnevelésű utánpótláskorú játékost is betetettek a felnőttek keretébe.

Gál Sándor - szakosztályvezető, Haladás VSE
“Mindenképpen a célunk a tisztes helytállás. Szűkült a mezőny: 14-ről 12-re fogyatkozott a csoport mezőnye. Három kiesővel számolva a kilencedik hely kell a bennnmaradáshoz. Nekünk a tisztes helytállás a célkitűzésünk.”

A bajnokságot szeptember 16-án Dorogon kezdi meg a Haladás. Azt  megelőzően azonbban még több felkészülési torna, mérkőzés is vár a szombathelyi együttesre. Ráadásul a rajt előtt még egy Magyar Kupa meccset is le kell játszaniuk a zöld-fehéreknek, melyen az ellenfelük az SZKKA csapata lesz.