Hírek

Vándormuzsikus a Sportházban

2019. február 20., 15:46

Ismerős lehetett a Sportházbeli kamaraszínházi mese előadója a közönségnek: a Savaria Történelmi Karneválon gólyalábakon szórakoztatja a járókelőket Gulyás László vándormuzsikus, most azonban mesemondóként debütált a városban. Zenés, énekes történetével nemcsak a gyerekeket, a kísérő felnőtteket is lebilincselte.

Vándormuzsikus a Sportházban

“hegyek, völgyek, csillagok közt vígan járok én”

Ezzel a nótával jutott el minden óvodás kisgyerek a közönségből azokra a varázslatos helyekre, ahol Gulyás László előadásában Az aranyhal meséjének kalandjai megestek. Az utazásban pedig egy táltos segített nekik.

Gulyás László - vándormuzsikus
“Ezzel a kobozzal, ennek a hangjával meg a gyerekeknek a csengő hangjával repülünk el ebbe a mesevilágba. A mesevilágban aztán további mindenféle varázslatos hangszerek kerülnek elő. Meg hát persze a furulya, a töröksíp.”

De más különlegességek, egy meseláda, egy szekér, és sok-sok kellék is feltűnt az AGORA Művelődési és Sportházban megtartott interaktív kamaraszínházi előadáson.

“engedj vissza oda, ahonnan jöttem, s meglásd, meghálálom neked”

Olyan fontos igazságok is elhangzottak, hogy: aki a szegényen megkönyörül, az maga is könyörületben részesül. A pedagógusok szerint nem mindegy, hogy hogyan találkoznak a gyerekek ezekkel az értékekkel.

Baranyainé Péter Tímea - óvónő, Szivárvány óvoda
“Azért szeretünk mindig ilyen külső programokban részt venni, mert az élményszerű pedagógiát követjük. A gyermekeink nagyon fogékonyak az itt elhangzott dolgokra.”

A házigazdák most először látták vendégül ilyenformán a karneváli gólyalábakról már jól ismert, és Szombathelyre már visszajáró előadót.

Kiss Andrea - gyermek- és ifjúsági szakági vezető, AGORA
“Amikor az ember körülnéz az országban, akkor igyekszik olyanokat visszahívni, akiket látja, hogy szeret a közönség. Laci egy ilyen vándormuzsikus, és ezért szerepel most a repertoáron nálunk, a Napraforgó színházi sorozatunkban.”

Az aranyhal meséje kétszer töltötte meg a széksorokat szerdán délelőtt az MSH-ban.