Hírek

Váratlan pofonba szaladt bele a Falco KC Szombathely

2021. március 04., 19:12

A sárga-feketék 13 ponttal kikaptak az Atomerőmű SE csapatától, így elszenvedték második hazai vereségüket a szezonban.

 

Váratlan pofonba szaladt bele a Falco KC Szombathely

Szerda este a paksi Atomerőmű SE együttesét fogadta az Aréna Savariában a címvédő Falco az NB I-es kosárlabda-bajnokságban. A kékmezes vendégek kezdték jobban az összecsapást, Lóránt Péter hármasával hat ponttal vezettek öt perc játék után. A hazaiak Perl Zoltán kosaraival tartották a lépést, de a túloldalon Lóránt megállíthatatlanul játszott, 12-20-as paksi vezetésnél Gasper Okorn kért időt. Az első negyed végére tudott zárkózni a Falco, tíz perc után 22-24 volt az állás.

Nem akart összeállni a Falco védekezése, szokatlanul sok pontot kaptak a sárga-feketék. Lóránt mellett Kovács Ákos és remekelt a vendégeknél, 31-38-nál megint Gasper Okorn kért időt. Hiába a fejmosás, nem javult a Falco játéka, az ihletett formában játszó Lóránt triplájával már 10-el ment az ASE. A folytatásban 13 ponttal is elhúzott a Paks, de a szünetre tudott zárkózni a Falco, a nagyszünetben 8 volt a különbség, 42-50-at mutatott az eredményjelző.

A harmadik negyedben is folyamatosan rohant az eredmény után a Falco. A sárga-feketék próbáltak kapaszkodni, de az Atomerőmű nem fáradt, Kovács újabb trojkájával ismét megléptek. A harmadik etap végén Anderson ziccerével feljött kettőre a Falco, de maradt ideje válaszolni a Paksnak, Capers dudaszós hármasa után 5 pontos vendégvezetésről várták a csapatok a zárófelvonást.

Az utolsó negyedben aztán rengeteg labdát elszórtak a sárga-feketék, az Atomerőmű pedig nagyon magabiztosan kosárlabdázott. Egy kettő-plusz egyes akcióval Eilingsfeld tette közé újra a 10-et. A Falco játéka kezdett szétesni, az Atomerőmű játékosaiban pedig elképesztő tűz és szenvedély égett, Lóránt újabb kosara teljesen demoralizálta a hazaiakat. A vendégek látványos zsákolással döntötték el végleg a mérkőzést. Az Atomerőmű teljesen megérdemelten, 13 ponttal győzte le a gyenge napot kifogó Falcót. A paksiak vezére a 32 pontig jutó Lóránt Péter volt.

Lóránt Péter - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Szerintem egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, végig vezettünk a mostani legjobb csapat otthonában. Úgy gondolom, hogy jó energiával játszottunk. Jól dobtunk mezőnyből, végre járt a labda. Kicsit nagyobb türelemmel is játszottunk és ez egy nagyon értékes győzelem számunkra, mert ha finoman fogalmazok, akkor nem vagyunk idén túl jók idegenben. Gratulálok magunknak és sok sikert a Falcónak, mert jó csapatuk van.”

A Falco második hazai vereségét szenvedte el a szezonban. A csapatkapitány szerint most össze kell zárniuk és újra rá kell lépniük a helyes útra.

Váradi Benedek - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“Azt gondolom, hogy nem tragédia, ami történt, hiszen jó csapat a Paks. Mindenképp tanulnunk belőle, és mennünk kell tovább. Amikor győzünk, együtt győzünk, amikor veszítünk, akkor együtt veszítünk. Most össze kell zárnunk és kijavítani a hibákat, amik voltak védekezésben és támadásban.”

A második helyre visszaszoruló Falcóra a hétvégén újabb nehéz mérkőzés vár, a sárga-feketék szombaton a harmadik helyezett DEAC otthonában vendégeskednek.