Hírek

Városi bál

2017. január 16., 16:05

Szombathelyen, Szent Márton szülővárosában különösen fontos a jótékonyság szellemisége. A bál, a jókedv és a jótékonyság itt már hagyományosan együtt jár – mondta el Puskás Tivadar köszöntőjében a városi bálon. A tombola bevételével, amely meghaladta a hatszázezer forintot, idén az autistákat és családjaikat segítő Esőemberke Alapítványt támogatták.

Városi bál

A megújult Savaria Múzeum adott otthont idén a városi bálnak. Az érkező hölgyvendégeket Puskás Tivadar polgármester fehér rózsával fogadta, a díszőrséget pedig a Klapka György Lovas Polgárőr- és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár Tagozatának tagjai állták.

Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntőjében felidézte, hogy néhány éve a múzeumban tartott városi bálon a 86-os számú ruhatári jegy jutott neki. Azóta elkészült az M86-os és mostanra a Savaria Múzeum is megújult.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
“Jó érzés itt élni. Az uszodától a haladás sportkomplexumig nagyon sok minden elkészül ebben az évben.”

A bál, a jókedv és a jótékonyság összetartozik – hangsúlyozta Puskás Tivadar polgármester.

Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
“Ez egy jótékonysági bál. Hagyományainkhoz híven Szent Márton szellemiségét kívánjuk tovább vinni. Már csak azért is, mert Szent Mártonnak a köpenymegosztás jelenete Amienben történt, és az első bált a világon 1385-ben Amienben tartották.”

A városi bál tombolájának bevételét idén az autistákat és családjaikat segítő Esőemberke Alapítványnak ajánlották fel.

Nádorné Vörös Ibolya - elnök, Esőemberke Alapítvány
“Az alapítványunk 20 éve működik. A Holnap Háza lakóotthon működési kezdődött meg 2009-ben 10 lakóval. 2 éve pedig felépítettünk egy új foglalkoztatót. Ma Háza néven, ahol idén januártól 17-en dolgoznak már autisták és megváltozott munkaképességűek.”

A vendégek szórakoztatásáról többek között a Lorigo Táncsport Egyesület bajnok párosai, Tóth Dániel, Szombathely hangja, Kiss Márton Junior Prima díjas zongoraművész, valamint Molnár Bence és a Szabó legények, a Fölszállott páva tehetségkutató kedvencei gondoskodtak.