Hírek

Városi kispályás foci

2014. október 30., 13:14

Az utolsó fordulókat rendezik a napokban Szombathelyen a városi kispályás labdarúgó-bajnokságban. A végső helyezések eldöntéséért izgalmas, magas színvonalú összecsapásokat játszanak a csapatok.

Városi kispályás foci

A városi kispályás futball-bajnokság másodosztályának utolsó előtti fordulójában a tabella harmadik helyén álló  Illés Akadémia Edzők csapata a második pozíciót elfoglaló Szombathelyi Építők együttesével csapott össze. A derbit végül az  utóbbi gárda nyerte meg 6:4 arányban. A mérkőzés kifejezetten jó játékot hozott.

Tóth Miklós labdarúgó, Illés Akadémia Edzők
“Én azt gondolom, hogy Szombathelyen nagyon jó tömegsport a labdarúgás. Sokan játszanak. Szerintem az országban Budapesten kívül az egyik legtöbb csapat itt nevez be kispályára. Azt gondolom, hogy ez nagyon jó dolog.”

Az Illés Akadémia csapatában sérülése miatt nem léphetett pályára Illés Béla. Ennek ellenére így is több mint ezer NB I-es mérkőzést tudhattak magukénak azok, akik a gárda tagjai voltak. Közülük Kuttor Attila, Tóth Miklós, Szekér István és Csordás Csaba rendelkezik a legtöbb élvonalbeli fellépéssel, de a többiek is mind tapasztalt labdarúgók.

Gyimesi Csaba labdarúgó, Illés Akadémia Edzők
“Ha mindenki itt van, akkor kétezer felett van az NB I-es meccseink száma. Én azt látom, hogy a pályát körbeállják a fiatalok és a kevésbé fiatalok. És valóban a csapattársaim élő legendák,  örömmel nézik őket.”

A 2014-es városi kispályás labdarúgó-bajnokság küzdelmei  a héten véget érnek. A szezon zárása azonban még hátravan. A díjkiosztást és az elismerések átadását majd decemberben tartja meg a szervező Szombathelyi Szabadidősport Szövetség.