MNB
MNB - 2

Hírek

Városi tanévnyitó

2015. szeptember 01., 17:22

A nyári vakáció után ismét gyerekzsivajtól hangosak a város iskolái, hivatalosan is megkezdődött a 2015/2016-os tanév. A városi tanévnyitó ünnepségen elhangzott: a szünetben elvégezték szükséges karbantartási, felújítási munkákat az iskolákban, óvodákban.

Városi tanévnyitó

Ünnepi műsorral köszöntötték az új tanévet a Nagy Lajos Gimnázium tanulói. Önkormányzati képviselők, iskolaigazgatók, pedagógusok és diákok gyűltek össze az intézményben.

Gáspárné Zsolnai Zsuzsanna - igazgató, Nagy Lajos Gimnázium
"Mint minden tanévet, most is előkészítettük a 2015/16-os tanévet. 518 tanuló kezdi meg az új tanévet a Nagy Lajos Gimnáziumban, ebből 137 9. évfolyamos."

Szeptember elsején Szombathely 52 köznevelési intézményében csaknem 15 ezren kezdték meg a tanévet. A város általános iskoláiban közel 800 kisdiák várta az első becsengetést, a 9. évfolynak pedig 1500-an vágtak neki.

Fodor István - tankerületi igazgató, Klebersberg Intézményfenntartó Központ
"Arányaiban azt lehet mondani, hogy a tavalyihoz hasonló a beiskolázás. Egy-egy általános iskolában 1-1 osztállyal többet tudtunk indítani, tehát ez örvendetes, a középiskolák területén körülbelül annyi osztály tud indulni, mint a tavalyi évben."

Szombathely iskolaváros, az önkormányzat feladata, hogy a tanuláshoz és a tanításhoz szükséges feltételeket megteremtse - hangsúlyozta köszöntőjében Puskás Tivadar polgármester.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ennek érdekében egy 4 éves programot dolgoztunk ki és a 4 éves program keretében igyekszünk a tantermek felszereléseit, tehát az iskolák felszereléseit, bútorzatát megújítani."

Az idei évben mintegy 24 millió forintot költött az önkormányzat erre a célra, a következő három évben további 80 millió forintot szánnak bútorcserére. Ezen kívül az önkormányzati fenntartású intézményekbenben informatikai fejlesztéseket is terveznek.