Hírek

Városszépítők

2015. június 16., 17:32

Ünnepi közgyűlést tartott az alapításának 130. évfordulóját ünneplő  Szombathelyi Szépítő Egyesület. A Városházán megrendezett eseményen felidézték az egyesület történetét és tevékenységét.

Városszépítők

A Varasdy Kálmán által alapított Szépítő Egyletet az ország legpatinásabb civil közösségi szerveződései között tartották számon, Szombathelyen pedig a legrégibbnek mondható. Az idén 130 éves egyesület alapvető célja az elmúlt több mint egy évszázad alatt változatlanul az, hogy megóvja a város természeti, építészeti és környezeti értékeket. Az elvégzett munkát méltatta az egyesület elnöke, megemlítve például hogy számos emléktáblát is állítottak Szombathely neves szülötteinek.

Erdélyi Ilona - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
"Ezek az emlékhelyek a helyi hagyományok ápolását segítik, és reményeink szerint erősítik a városunk megtartó erejét."

Az ünnepi közgyűlésen Puskás Tivadar polgármester köszöntötte az egyesület tagjait.

Puskás Tivadar - polgármester
"Ha 130 esztendős civil szervezetünk van nekünk itt Szombathelyen, akkor ez a közösség, amelyet úgy hívunk hogy Szombathely, ez egy erős közösség."

Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetségének elnöke ünnepi köszöntőjében felidézte a szombathelyi és a budapesti egyesület történetében fellelhető párhuzamokat, a közös múltat és a jövő teendőit.