Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Városvédő tábor Szombathelyen

Adásban volt: 2017. június 27.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Szombathely ad otthont a jubileumi, 25. országos városvédő tábornak, amelyen két helyi fiatal mellett további 22 vidéki és határon túli gyermek vesz részt. Céljaiknak megfelelően nemes feladattal telik a szünidejük: egy míves kerítést hoznak helyre a belvárosban.

Fiatalok csiszolják az Aranyhíd Egymi Dózsa György úti kerítését.

Minden délelőtt azon fáradoznak, hogy megtisztítsák, lefessék, egyszóval megóvják az utókornak ezt a míves alkotást. (08.51- fekete trikós) Az országos városvédő tábornak vannak visszatérő résztvevői is, ez a tapolcai lány nyolcadszor választja ezt az időtöltést nyárra, nem véletlenül.

Németh Noémi
“Erdélyből is érkeznek hozzánk minden évben, ezért nagyon jó kapcsolatteremtés, barátokat szerzünk, akikkel már évek óta tartom a kapcsolatot. Illetve nagyon jó segíteni más-más városoknak, valamint azoknak a városoknak a történetét, illetve nevezetességeit megismerni.”

A Ráday Mihály vezette Város- és Faluvédők Szövetsége minden évben kiírja pályázatát, amelyre a gyerekek lakókörnyezetük természeti értékeinek, épített nevezetességeinek leírását küldhetik be. Közülük a legjobbak jönnek el a nyári táborba.

Pincésné Kiss Klára - vezető, Országos Városvédő Ifjúsági Tábor
“Pont ez a korosztály az, amelyik a legnyitottabb arra, hogy a környezetünk milyen, mit tudunk érte tenni. És én úgy gondolom, hogy az a fiatal, aki megpróbálja, hogy lehet tevőlegesen is tenni azért, hogy szebb legyen valami, akár egy ilyen gyönyörű kerítésnek a megújításáért, amiért most dolgozunk, akkor talán a saját környezetében is oda fog figyelni majd arra, hogy ne pusztuljanak el az értékeink.”

Az idei tábor már a huszonötödik, a helyszín mindig változik, most Szombathely a házigazda. Az ide érkező fiatalok igyekezetét a polgármester is méltatta.

“Önök azok, akikre nyugodtan rá lehet bízni a következőkben Szombathelyt, Vas megyét, Magyarországot.”

A fiatalokat vendégül látó Szombathelyi Szépítő Egyesület arról is gondoskodott, hogy a táborozók naponta eszmét cserélhessenek a témáról.

Bődi Lívia - elnök, Szombathelyi Szépítő Egyesület
“Este kell írni a napi munkáról, vagy az aznapi fontos eseményről egy beszámolót, és azt utána természetesen meg is beszélik, hogy ki mit írt ebbe a beszámolóba. A munka lényege pedig az, hogy mindig egy olyan munkát kell csinálni, ami egy picit az örökségvédelem, a helyi védelem, a műemlékvédelemhez egy picit kapcsolódik, meg hát ugye a szövetségnek és a szépítő egyesületnek a céljaihoz is.”

A táborozók e hét végére készülnek el a kerítés felújításával.

2017. június 27.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében