MNB
MNB - 2

Hírek

Vas-hegyen innen Mediawave-en túl

2010. május 07., 17:21
Miről is szólhatna ez a hétvége, mint a Mediawave Fesztiválról, amely gőzerővel dübörög Szombathelyen már jónéhány napja. De ajánlunk még a hétvégére koncerteket, túrázást, valamint vers- és prózamondó versenyt az irodalom kedvelőinek.
Vas-hegyen innen Mediawave-en túl


Pénteken 19 órától Dolhai Attila koncertezik a Sportházban. A közel két órás műsorban musical dalokat, saját szerzeményeket, hazai és külföldi feldolgozásokat hallhatunk.  

Dolhai Attila

A Mediawave Fesztivált talán már nem kell senkinek sem bemutatni. Pengettük együtt a Hey Joe-t Jimi Hendrix-re emlékezve, ültünk a moziban román, amerikai, észt, kanadai filmeken és persze roptuk a táncot a Fő téri koncerteken. Táncra lesz okunk péntek délután is. Akik pedig a talpalávalót szolgáltatják, 17 órától lépnek színpadra. Elsőként a Voler Mouche  játszik, fél 8, 8 körül pedig az Anima Sound System kezd bele. Szombaton és vasárnap is lesznek koncertek, a moziban filmvetítések, kiállítások: szóval lépten-nyomon felfedezhetik a fényírók nyomait a városban. Tovább programok >>>

Anima Sound System

Ha pedig már túl vannak a kulturális körutazáson, akkor tegyenek egy sétát a Pinka-szurdokban és a Vas-hegyen! Rábai Péter vezetésével szombaton reggel 7.40-kor indulás az Ady térről, irány Felsőcsatár, onnan pedig a Pinka-szurdok, Pinkaóvár, Vaskeresztes.

A kirándulás után pedig irány az MMIK. Szombaton délután kettő órakor kezdődik az Illyés Gyula 5. országos vers-és prózamondó verseny. A Vas megyei fordulót rendezik ezen a hétvégén. És maradjunk még egy kicsit az MMIK-ban. Este 7 órától ugyanis a nagyszínpadon énekel Hindi Fatima, egy 16 éves sárvári gimnazista.

Hindi Fatima

Akinek van még ötlete, mit lenne érdemes megnézni, hova lenne érdemes elmenni a hétvégén, írja meg nekünk, bővítse programajánlónkat!