Hírek

Vasi birkózók az Európa Játékokon

2019. június 27., 13:52

Fehéroroszország ad otthont a napokban a második Európa Játékoknak. A 122 fős magyar delegáció tagja mások mellett a Haladás birkózója, Ligeti Dániel is, aki balszerencsés módon fejezte be versenyét kedden. Öccsének, Richárdnak, valamint ifj. Veréb Istvánnak is már a szeptemberi világbajnokság lebeg a szeme előtt.

Vasi birkózók az Európa Játékokon

Jól kezdte a versenyt Ligeti Dániel Minszkben, hiszen a német Nick Matuhint 3:0-ra legyőzte a nyolcaddöntőben. A negyeddöntőben azonban hiába vezetett 5:2-re Magomedovval szemben, a VB ezüstérmes azeri az utolsó másodpercekben megfordította 6:5-re a mérkőzést és Ligeti búcsúzni kényszerült.

Dani öccse, Ricsi pontosan tudja milyen érzés az, amikor egy viadal utolsó pillanataiban kicsúszik a kezéből a győzelem.

Ligeti Richárd - birkózó, Haladás VSE
"Ezek a másodpercek ezek a bátyámnál, illetve nálam is kulcsdöntő szerepet játszanak, a magyar bajnokságot 2 másodperccel a vége előtt buktam el, a mostani sassari versenyt pedig egy másodperccel a vége előtt buktam el. Ugyanúgy, mint a bátyám, ezen dolgoznunk kell, hogy ezt kijavítsuk és hogy ha ezek így sikerülnek, akkor azt gondolom a jövő évi olimpiai szereplés reális lehet."

Július 18-a vízválasztó lesz, hiszen a birkózóknál akkor tartják az idei világbajnokságot megelőző válogatót.

id. Veréb István - szakosztályvezető, Haladás VSE
"Nurszultánban lesz a világbajnokság, ahol az első 5 versenyző fog kvalifikálni az olimpiára, ez a fő cél ebben az évben, de a jövő évben is lesznek még válogató versenyek - három - ahonnét, akinek ott nem sikerül, az még abszolválhatja a versenyt."

A jelenlegi magyar birkózó sport egyik legkiemelkedőbb versenyzője az idén 32. életévébe lépő ifj. Veréb István, aki nemrégiben bronzérmet szerzett az Európa-bajnokságon.

ifj. Veréb István - birkózó, Haladás VSE
"Számomra ez egy nagyon értékes Európa-bajnoki bronzérem, új súlycsoportban versenyeztem, ugye a 92 kg-ban és nekem ez egy új terep volt, örülök, hogy sikeresen vettem ezt az akadályt, a következő feladataim között az egyik legfontosabb az idei VB-n szeretnék minél jobban szerepelni."

A birkózó teljesítményének elismeréseként Puskás Tivadar polgármester és Koczka Tibor alpolgármester személyesen is gratulált Veréb Istvánnak a Polgármesteri Hivatalban.