Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Vasi dobó atléták a londoni világbajnokságon

Adásban volt: 2017. augusztus 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Gyurátz Réka a 16. helyen végzett a londoni atlétikai világbajnokság női kalapácsvető számában. Pars Krisztián és Halász Bence szerdán este lép majd dobókörbe a selejtezők során.

Gyurátz Réka, a szombathelyi Dobó SE 21 esztendős női kalapácsvetője  67 méter 48 centiméteres teljesítményével nem jutott be a szám döntőjébe a londoni atlétikai világbajnokságon. A vasi sportoló a 32 versenyző közül az előkelő 16. helyet tudta megszerezni. Túlságosan sok esélye nem volt a döntőbe kerülésre, ugyanis ahhoz közel 3 méterrel kellett volna nagyobbat dobnia. Remélhetőleg a brit fővárosban korábban  olimpiai bajnoki címet nyerő  Pars Krisztián több sikerrel jár majd a férfiak szerdai selejtezőjében. Bár erősen kérdéses, hogy a vasi atlétát mellizomsérülése mennyire hátráltatja majd.  

Pars Krisztián - kalapácsvető, Dobó SE
“Kicsit könnyebb a helyzet, mert szép élményeim vannak Londonból. Tudom azt, hogy a kör is nagyon jó. A rióiról  például álmomban sem gondoltam volna, hogy olyan rossz lesz. Ezek a háttér információk most adottak, ezekkel most nem kell foglalkozni.”

Pars Krisztiánhoz hasonlóan Halász Bence is szerdán lép majd dobókörbe. A 20 esztendős vasi atlétának eddig remekül alakult a versenyidénye. Az U23-as korosztályban Európa-bajnokságot nyert, a felnőttek ostravai viadalán pedig egy közel 79 méteres dobással bronzérmes lett.  

Halász Bence - kalapácsvető, Dobó SE
“Úgy gondolom, hogy az a 79 méteres dobás a szezon csúcsa volt. Azon már nem biztos, hogy tudok javítani. De ha sikerülne egy ahhoz nagyon közeli dobás, akkor azzal tényleg lehetne dobogóra állni. De nem fogok elkeseredni, ha nem fog sikerülni”

A férfi kalapácsvetők szerdán este két csoportban selejteznek majd. Az egyik 20 óra 20 perckor, míg a másik kereken másfél órával később kezd. A döntőt pedig pénteken este fél tíztől rendezik.

2017. augusztus 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében