MNB
MNB - 2

Hírek

Vasi elődöntőért játszik a Falco

2012. április 27., 17:11

Szombaton az Aréna Savariában ötödször is megmérkőzik egymással a Falco és a Sopron. A párharc győztese  folytathatja majd a férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjében, ahol a Körmend vár majd a továbbjutóra.

Vasi elődöntőért játszik a Falco

Négy mérkőzés után 2:2-re áll a Falco és a Sopron három győzelemig tartó  pároscsatája, melynek a tétje a legjobb négy közé jutás. A két gárda szombaton az Aréna Savariában ismét megmérkőzik egymással. A sárga-fekete csapat játékosai napi két edzéssel, igen-igen elszántan készülnek a sorsdöntő összecsapásra.

Kálmán László csapatkapitány, Falco-SZOVA KC
Bízom abban, hogy megtaláltuk azt az utat, amivel Sopronban is eredményesek voltunk. Ha nem is szép játékkal, de tudtunk nyerni. A holnapi meccs sem szól majd másról, bár ne legyen igazam és hazai pályán tudjuk nyomatékosítani, hogy jobbak vagyunk. De mondom: nem lesz egyszerű.

A Falco csapatából továbbra is többen sérüléssel bajlódnak. Tegnap Székesfehérváron ismét megműtötték Braniszlav Jancsikin korábban már operált térdét, így ő ebben a szezonban már nem igen léphet pályára. Rajta kívül viszont a többiek valamennyien készülnek a derbire, így Djordje Pantelics is, akire kulcsfeladat vár majd szombaton.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco-SZOVA KC
A gyűrű alatti dominanciánk Pantelics játékával nagyot nőtt. Sokkal stabilabbak lettünk lepattanóban, de még mindig van előrelépési lehetőség. Azon változtatnunk kell. Készülünk rá. Nyilván erre hívtam fel a srácok figyelmét. Ezt gyakoroltuk tegnap. Én azt gondolom, hogy meg tudjuk csinálni. Vagyunk olyan profik, hogy ezzel a teherrel a vállunkon nyerni fogunk szombaton.

A két csapat ötödik mérkőzése szombaton 18 órakor kezdődik az Aréna Savariában. Az már korábban eldőlt, hogy a párharc győztese a Körmend ellen folytathatja majd a bajnokság elődöntőjében.