Hírek

Vasi települések pályázhatnak a LEADER programra

2011. augusztus 16., 13:15

82 vasi település pályázhat közel 400 millió forintos keretre a LEADER program soron következő szakaszában. Az önkormányzatok és egyesületek közösségi célú fejlesztéskre, vállalkozási alapú beruházásokra és rendezvények szervezésére nyújthatnak be támogatási igényt szeptember 30-tól. A pályázatokat a körmendi székhelyű Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület koordinálja.

Vasi települések pályázhatnak a LEADER programra

A 60-as években épült a táplánszentkereszti Művelődési Ház, azóta nem volt komolyabb átalakítás, az épület felújításra, bővítésre szorul. Sok egyesület és klub tartja itt összejöveteleit, egyre több a rendezvény is, a termet kinőtte a falu.

A Táplánszentkereszt Kultúrájáért Közhasznú Egyesület először pályázik a Leader programban, 15-20 millió forint kellene a kultúrház átalakítására. Akadálymentesítenének, felújítanák a vizesblokkokat, kicserélnék a tetőt és egy új próbatermet toldanának az épülethez. Egy másik pályázat révén több naposra bővítenék a medvehagyma virágzás ünnepét, hogy így is növeljék a település turisztikai vonzerejét.

Meskó Krisztián - titkár, Táplánszentkereszt Kultúrájáért Közhasznú Egyesület
"A Nemzeti Civil Alap átalakul, a helyi támogatás apad, a vállalkozó kedvű támogatók is elmaradoznak, a civil kurázsi mellé pénz is kell, és talán ez a Leader támogatni fogja - hiszen erre találták ki - az elképzeléseinket, ebben bízunk."

A Mozdulj Szombathely Egyesület egészséges életmódot népszerűsítő rendezvények szervezésére pályázik. Az alelnök azt mondja, a 3-400 ezer forintos támogatások nagyban segítik a tevékenységüket.

A pályázatokat szeptember 30. és október 31. között lehet benyújtani. A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület csütörtökön tájékoztatót tart a pályázóknak a rumi művelődési házban.