Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza

Adásban volt: 2018. szeptember 12.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A gersekaráti Sárvíz-tavon értek véget a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza versenysorozat idei küzdelmei. A pecások négyórás viadalon mérték össze ügyességüket. A három kategóriában szombathelyi, rábapatyi és körmendi siker született.

Szép napsütéses őszi idő várta a horgászokat a Sárvíz-tónál szeptember második vasárnapján. 25 hobbihorgász, 11 versenyző és 5 ifjúsági korú pecás szállt harcba a Vasi Vizeken Kupáért. Már az elején látszott, hogy a nagyobb halak étvágya nem a várakozásoknak megfelelően alakul.

Tóth Imre – Répcementi HE
„Hát inkább az apróhalak esznek, vörösszárnyú, bodorka, dévér, ilyesmit sikerült zsákmányul ejteni, hosszú előkés módszerrel.”

Söptei Norbert - Ikervári HE
„Két kisponty eddig, hat kárász és egy dévér. Súlyra olyan 2,5-3 kg körül mozog.”

Sok múlt a jól megválasztott taktikán: volt, aki termetesebb pontyokra, kárászokra várt, mások az apróhalakból igyekeztek minél többet fogni, ami meglehetősen izzasztó munkának bizonyult.

Varga Bálint – Elektromosok HE, Szombathely
„Remélem ez a sok pici tud majd annyit súlyban, mint egy nagy. Rakós bottal horgászok, 3-as, 4-es spiccbotra nem állt ki ez az apróhal.”

A vasi pecások körében kedvelt Sárvíz-tóba rendszeresen telepítenek halakat a fogási esélyek növelése érdekében. Ebben az évben 2-3 hetente került a vízbe több mázsa ponty, a későbbiekben pedig keszeg, kárász is érkezik majd.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
„Mai nap folyamán is látszik, hogy fogtak egy-kétnyaras pontyokat, és fogható méretűt is, de az is látszik, hogy ezt még tovább kell erősíteni. Minél nagyobb a horgászati igény, annál több halra van szükség. Fehér halból van kicsit kevesebb az előző évekhez képest, az ősz folyamán tervezzük, hogy több tíz mázsa fehér hal fog kerülni a gersekaráti tóba.”

A viadal végeztével a mérlegelésnél kiderült, (32:20) hogy ez a több mint négy kilós ponty lett a legnagyobb hal, amit sikerült horogra csalni. A hobbihorgászok kategóriájában meg is hozta a győzelmet a rábapatyi Steirich Dávidnak.  (27:20) A versenyzők között kifizetődőnek bizonyult Varga Bálint taktikája: több mint 5 kiló apróhallal sikerült győznie. (Fotó róla a közös mappa Horgászverseny mappájában + van egy csoportkép is a végére.) Az ifiknél Kártyás Dániel lett a legjobb. A versenysorozat összesített eredményhirdetésére és a díjak átadására a hagyományoknak megfelelően decemberben kerül sor.

2018. szeptember 12.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében