Hírek

Vége a bajnokságnak

2016. június 23., 08:54

A Benczúr-óvoda csapata nyerte meg az első alkalommal kiírt Swietelsky Ovi-Foci Bajnokságot. A második helyen az Aréna, míg a harmadikon a Hétszínvirág végzett. 

Vége a bajnokságnak

“Örülök annak, hogy itt ennyi fiatal, leendő futballista fiú és lány játszott  nagyszerű mérkőzéseket. Nagyszerűen küzdöttetek. A sport minden örömét és minden bánatát magatokon éreztétek.” - Puskás Tivadar polgármester ezekkel a szavakkal zárta le az első alkalommal megrendezett Swietelsky Ovi-Foci Bajnokságot. Nyolc szombathelyi gyermekintézmény csapata versengett azon a két pályán, melyek egy alapítvány jóvoltából, a városi önkormányzat támogatásával épültek meg.

Molnár Andrea - elnök, Ovi-Foci Alapítvány
“Több mint kétszáz óvodában, egészen pontosan 202 óvodában működik most már az ovi-foci program. Ennyi helyen építettünk pályát. Több mint kétezer óvodapedagógus végezte el az ovi-foci tanfolyamunkat és a páylákat napi szinten 30 ezer gyermek használja.” 

A háromfordulós szombathelyi rendezvényt  a Haladás labdarúgócsapatának névadó szponzora szervezte meg. A döntőbe négy csapat jutott be. Az együttesek remek mérkőzéseken döntötték el a végső sorrendet, így nem véletlen, hogy a főtámogató már most a folytatás mellett döntött.  

Ács Mónika - kommunikációs vezető, Swietelsky Vasúttechnikai Kft.
“Ez egy olyan nagy rendezvény lett, hogy most kijelenthetem, hogy ezt folytatjuk. Jövőre is lesz ovi-foci bajnokság. Sőt, azt tervezzük, hogy hagyományteremtő céllal volt az idei és a következő években mindig meg fogjuk szervezni.”

Az I.Swietelsky Ovi-Foci Bajnokságon minden meccsét megnyerve a Benczúr-óvoda csapata diadalmaskodott. A második az Aréna, míg a harmadik a Hétszínvirág lett. Ettől függetlenül valamennyi résztvevő együttes oklevéllel, illetve érmekkel távozhatott a Mocorgó Óvodában megtartott eredményhirdetésről.