MNB - 2
MNB

Hírek

Véget ért a 38. Savaria Kupa

2019. augusztus 15., 12:46

A nemzetközi női röplabda torna utolsó játéknapján a magyar válogatott csak megnehezíteni tudta Szlovénia legjobbjainak a dolgát, megverni őket azonban nem sikerült, így délnyugati szomszédaink zártak a harmadik helyen, megelőzve a mieinket.

Véget ért a 38. Savaria Kupa

Már az első szett szoros játékot hozott. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 2-3 pontnyi lépéselőnyben azonban a magyarok voltak. A játszma derekán sikerült átvennie a vezetést a szlovéneknek és onnantól folyamatosan náluk volt az előny. Elképesztő labdamenetek tarkították a találkozót, amelyek többségéből szomszédaink jöttek ki jobban, akik sok esetben a szerencsével sem álltak hadilábon. Az első szettet végül Szlovénia nyerte 25:23-ra. A forgatókönyv a folytatásban sem változott, egyre meggyőzőbb játékot nyújtottak Alessandro Chiappini lányai. Szépen lassan kezdett magára találni a hazai alakulat és Liliomék előtt felcsillant az egyenlítés lehetősége. Ehelyett azonban Szlovénia ismét tetemes előnyre tett szert, és végül magabiztosan hozta 25:18-ra a második szettet is. A 3. játékrész sem hozott újdonságot, csak fellángolásai voltak eleinte a mieinknek, majd erőt véve magukon sikerült egyenlíteniük. Ebből a fordulópontból azonban ismét a szlovének jöttek ki jobban és meggyőző fölénnyel hozták az utolsó szettet is 25:19-re, megszerezve ezzel a harmadik helyet.

Jan De Brandt - magyar válogatott szövetségi kapitánya
"Nagyon erősen játszottak ellenünk a szlovének, leginkább a szerváikban látszott ez meg, támadásainkba most több hiba csúszott. Összességében mindent megkaptam ettől a kupától, amire számítottam, nagyon jó volt, hogy az egész csapat játszott, így legalább láthattam, hol vannak a gyengeségeink, hol kell még erősíteni a csapaton. Most kicsit pihenünk, visszaveszünk az edzésekből és majd az EB-n robbantunk."

Bokorné Liliom Rita - magyar válogatott röplabdázó
"Nagyon nagy a lelkesedés, fiatal a csapat ténylegesen úgymond össze kell kovácsolódni, és ez a nyár pont annak adott lehetőséget, hogy nagyon sok meccset játszottunk, más variációkban, hogy álltunk fel, így álltunk fel, úgyhogy szerintem az Európa-bajnokságra a legütősebb csapatunkat fogjuk hozni."

Az első helyen végül a franciák végeztek, megelőzve a görögöket és a szlovéneket. (36:58-) A torna legértékesebb játékosa pedig a francia válogatott játékosa, Christina Bauer lett. (37:47-) Magyarország augusztus 23-án Észtország ellen vívja meg első Európa-bajnoki mérkőzését Budapesten.