Hírek

Véget ért a Neumann-hét

2019. február 13., 16:42

A város és a megye mintegy félszáz tanulóját is megmozgató programsorozaton prezentációkészítés, szövegértési és informatikai, valamint matematika tanulmányi versenyek váltották egymást. A díjkiosztó hétfőn zajlott a szervező Neumann János Általános Iskolában.

Véget ért a Neumann-hét

A Neumann-hét utolsó napján megkoszorúzták iskolájuk névadójának szobrát a diákok. A magyar tudós, matematikus emlékére - ahogy minden évben - számos versenyt szervezett az intézmény az elmúlt napokban.

Horváthné Tóth Tímea - tanító, Neumann János Általános Iskola
“Így került sor a városi matematika verseny 2. osztályosoknak, a 3-4. évfolyam számára Neumann nyomában városi komplex tanulmányi verseny megszervezésére, a CEO-Neumann informatika verseny felsős tanulók részére, és ezen kívül számos iskolai szintű versenyt szerveztünk.”

A nyolcadikos Eszter nagyon szereti a matematikát, már ötödik alkalommal vesz részt a matematika versenyen - (11:43: oklevél) első helyezést ért el.

Csikós Eszter - tanuló
“Szeretem, hogy a matekban is van rendszer, és logikus, és egyszerűen jó vele dolgozni, a dolgokat megérteni és megmutatni másoknak, akik esetleg nem értik, és szeretem, hogy ilyen, ilyen tök jó!”

A megmérettetésekre az intézmény tanulóinak kétharmada mellett a város és a megye más általános iskoláiból is érkeztek jó képességű diákok. Így közel 300 tanuló adott számot matematikai kompetenciáiról.

Bálint Anikó - intézményvezető-helyettes, Neumann János Általános Iskola
“Elsősorban a tehetséggondozásnak a színtere, a különböző képességű, kiemelkedő képességű, kreatív tanulók adhatnak számot a tudásukról, de nem csak ezért fontos, hiszen nem csak az iskolai tanulók vesznek ezen részt, hanem megyei, városi szintű versenyeink vannak, Szombathelyről és a megye más városaiból is szép számmal jelentkeznek ezekre  versenyekre.”

Az ünnepélyes díjkiosztón dobogós helyezést értek el a többi között a Zrínyi, a Gothard, az Oladi, a Reguly, a Bercsényi, a Brenner és a Paragvári iskola diákjai.