Hírek

Véget ért a Szombathelyi Haladás öt hetes felkészülése

2024. február 02., 15:02

Véget ért a Szombathelyi Haladás öt hetes felkészülése, amit január közepén egy törökországi edzőtábor is színesített. Bár a keret még nem tekinthető véglegesnek, vasárnap délután a Csákvár ellen megkezdi a tavaszi pontvadászatot a vasi zöld-fehér együttes.

Véget ért a Szombathelyi Haladás öt hetes felkészülése

Már január első napjaiban gőzerővel edzett a Szombathelyi Haladás másodosztályú labdarúgó együttese. Aleksandr Jovic irányításával először alapozással, majd technikai elemek elsajátításával folytatódott a felkészülés, amelyben egy törökországi edzőtáborozás is segített. Több edzőmérkőzést is játszott a vasi zöld-fehér alakulat, a szakmai stáb pedig folyamatosan dolgozik a keret megerősítésén. Szükség is lesz új igazolásra, hiszen Derekas Zoltán, Lucas Simut, Doktorics Áron és Mursits Roland is távozott Szombathelyről, míg Bosnjak Predrag szögre akasztotta a stoplist, hogy másodedzőként segítse a csapatot. A felkészülési időszak véget ért, a Haladás hétvégén már tétmérkőzésen gyarapíthatja pontjai számát. A csapatkapitány bizakodó.

Rácz Barnabás - csapatkapitány, Szombathelyi Haladás VSE

Én azt gondolom, hogy most talán tudunk nulláról kezdeni így a 24-es szezont és azt gondolom, hogy már az első félévben is mutatott játék alapján több pontot is szerezhettünk volna. Nyilván nem szereztünk és az eredmények a legfontosabbak a felnőtt futballban. Azt gondolom, hogy a mutatott játékra arra lehet építkezni és ha azt tovább tudjuk vinni arra még egy lapáttal pakolni, akkor az eredményekben is meg fog látszódni.

A cél egyértelműen a javítás, és az első hat hely megszerzése. A 18 csapatos NB II-ben a Szombathelyi Haladás a 13. helyről várhatja a folytatást. Vasárnap a Csákvár vendégeskedik a Rohonci úton, 17 órai kezdettel.