Hírek

Véget ért az idei „Aktív időskor Szombathelyen” elnevezésű programsorozat

2014. december 17., 14:44

A nagy sikerre való tekintettel a közgyűlés már döntött a jövő évi rendezvényekről is. Kézműves foglalkozásokkal és gasztroklubbal bővül a repertoár.

Véget ért az idei „Aktív időskor Szombathelyen” elnevezésű programsorozat

Zsúfolásig megtelt időskorúakkal a Weöres Sándor Színház. A kilenc alkalomból álló „Aktív időskor Szombathelyen” programsorozat utolsó állomása volt szerdán A hülyéje című darab megtekintése. A hatvan év feletti szombathelyiek aktivizálása, a testi-lelki egészségi állapotuk romlásának megakadályozása volt a célja a tavaly novemberben útjára indított programnak.

Rosta Lászlóné
„Nekem is nagyon tetszett a budapesti, parlamenti látogatás. Most erre a színházi előadásra jöttünk és ezzel az évnek azt hiszem vége is lesz. Jövőre is reméljük, hogy lesz ilyen, mert az, hogy gondolnak ránk, idősekre, egy kicsit feldobja az embereket.”

Balogh Ernő
„Voltunk Budapesten, voltunk színházban, voltunk a kőszegi kiránduláson. Maga a hivatal által való kezdeményezés nagyon praktikus, nagyon ésszerű, jónak tartom és remélem, hogy jövőre is és utána is megvalósul. Ez a szombathelyiek életének mozgásába belefér és ugyanakkor nagyon jól éreztük magunkat a párommal.”

A siker a vártnál is nagyobb lett, közel három és fél ezren vettek részt a programokon. Ezért a rendezvényekre szánt összeget csaknem háromszorosára: hárommillióról 8,5 millió forintra növelték év közben.

Károlyi Ákos - aljegyző
„Az idei évben önkormányzatunk elnyerte az Idősbarát Önkormányzat Díjat, ami nem pusztán ennek a programnak szól, bár kétségkívül nagy szerepe van ennek a programnak a cím elnyerésében, hanem az előző évek önkormányzati intézkedéseinek is köszönhető ennek a címnek az elnyerése. Ez 1 millió forintos támogatást jelent, amit ilyen célokra kell elkölteni.”

Ezt az összeget a jövő évi programokra fordítják. A tervek szerint a Püspöki Palotába, az Operaházba és a Terror Házába is ellátogathatnak az érdeklődők.