Hírek

Végig vezetve nyert hazai pályán a Falco

2020. december 14., 21:18

A sárga-feketék hat ponttal győzték le a DEAC csapatát a magyar bajnokságban.

 

Végig vezetve nyert hazai pályán a Falco

Tíz nap alatt negyedik mérkőzését játszotta a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, amely a ZTE és az Oroszlány legyőzése, majd Nyizsnyij Novgorod elleni Bajnokok Ligája-vereség után a DEAC együttesét látta vendégül az Aréna Savariában. Nagyszerűen kezdett a Falco, a sárga-feketék remekül céloztak távolról az első percekben. Váradi Benedek és Doktor Péter is két triplát dobott az első negyedben. A vendégeknél szinte csak Tóth Ádám mutatott némi ellenállást, így már az első etap végére kilencpontos előnyt szerzett a hazai csapat, 25-16.

A második negyedben tovább tudta növelni a különbséget a Falco. Egy gyors akció végén Searcy volt eredményes, amivel már 14 ponttal vezettek a hazaiak, rögtön jött is a DEAC időkérése. A vendégek aztán szigorítottak védekezésükön és az első húsz perc végére visszajöttek tíz pontra.Drenovac kettesével zárult az első félidő, a szünetben 41-31-et mutatott az eredményjelző.

A második félidőt jobban kezdte a DEAC, Somogyi duplájával megint csak hét pont volt közte. Hiába zárkóztak a vendégek, ennél közelebb nem tudtak jönni, hazai oldalról mindig volt válasz. Anderson süllyesztett el egy triplát, amivel újra tíz pont fölé duzzadt a Falco előnye. A harmadik etap végére megint feljött a DEAC, de az utolsó percben Váradi hármasával 13 pontos hazai vezetésről, 64-51-ről várták a zárófelvonást a csapatok. Maradtak izgalmak az utolsó negyedre is. Egyre jobban kezdett fáradni, így folyamatosan olvadt le a bajnok előnye. A debreceniek hat pontra tudtak felzárkózni, de a Falco győzelme nem forgott veszélyben. A sárga-feketék végig vezetve 77-71-re nyertek, így továbbra is veretlenek a bajnokságban.

Kovács Adrián - vezetőedző, DEAC
“Álmosan kezdtük a mérkőzést. Nem kényszerítettük ki a Falcóból, hogy megerőltesse magát. Úgy gondolom, hogy csak a második félidőben tudtunk ezen változtatni. Addig álmosan kosárlabdáztunk. A bajnok ellen nem elfogadható, hogy így kezdjünk egy mérkőzést, hiszen nagyobb motiváció kell Szombathelyen játszani.”

A Falco trénere elégedett volt csapata teljesítményével.

Gasper Okorn - vezetőedző, Falco KC Szombathely
“Gratulálok a játékosaimnak. Elégedett vagyok, hiszen nem vagyunk egyszerű helyzetben. Végig kontrolláltuk a mérkőzést, miután az elején átvettük a vezetést. Amikor 14-15 ponttal vezettünk, a következő lépést nem tudtuk megtenni, amivel lezárhattuk volna a meccset. Az utolsó negyedben ugyanaz történt, ami a Novgorod ellen. Örülök, hogy túléltük ezt az időszakot.”

A Falco legközelebb szerdán, a spanyol Zaragoza vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában.