Hírek

Végrehajtók visszaélései

2012. május 21., 16:40

A végrehajtók visszaélései ellen demonstráltak a Fehér Kéményseprők Szövetsége és a Koppány csoport tagjai Szombathelyen. Azt mondják, Vas megyében is előfordul, hogy durva és korrupt módszerekkel, saját zsebre dolgoznak, ezért korlátozni kellene a pénzintézetek és a végrehajtók jogait. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kamaránál azonban nem tudnak Vas megyei visszaélésről.

Végrehajtók visszaélései

Transzparensekkel gyülekeztek a szombathelyi bírósági végrehajtói iroda előtt a tiltakozó adósok és képviselőik. Szerintük korlátozni kellene a pénzintézetek és a végrehajtók jogait, az ingatlanok árverezésekor ugyanis gyakoriak a jogtalanságok és a visszaélések.   

Móka Krisztina
"Felmondta a bank a hitelt, és egy hónap után értesítettek egy futárszolgálattal, hogy a hitelt felmondták és el is adták egy magánszemélynek. "

A tiltakozók szerint előfordul, hogy jogerős bírósági végzés nélkül árvereznek vagy hogy összejátszanak a vevővel, aki jóval áron alul jut az adós ingó- vagy ingatlan vagyonához.

Dabasi Tamás elnök, Fehér Kéményseprők Szövetsége
"Nem kell értékbecslő, nem kell igazságügyi szakértő, ha kérünk, akkor se jelölik ki. Ő megállapíthat mindent, és mondjuk egy 7-8 milliós vagy 200 ezer forintos gépet azt nagyon minimális, szinte 25 százalékos áron bárkinek átjátszhat."

A végrehajtói irodába ügyfélfogadási időben hiába csöngettünk, Asztalos Árpádot azonban telefonon elértük. Azt mondta: csak jogerős bírósági végzés alapján és a törvény által megszabott áron árvereznek.
"Ha nekem a bíróság azt mondja, hogy tessék végrehajtani a jogerős ítéletet, akkor én kénytelen vagyok végrehajtani. Ha nem, találnak ezer embert helyettem."

Érdeklődésünkre a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamaránál azt mondták, nem tudnak semmilyen hivatali visszaélésről Vas megyében.