Hírek

Véradást szerveztek az egyik szombathelyi étteremben

2017. szeptember 22., 15:15

Szeptember 25-én a hagyományoknak megfelelően véradást szerveznek az egyik szombathelyi étteremben. Így tisztelegnek a 2011-ben elhunyt korábbi tulajdonos emléke előtt rokonai, valamint a vendégek.

Véradást szerveztek az egyik szombathelyi étteremben

Ezúttal nem a vérellátó intézetben, hanem egy szombathelyi étteremben szerveznek véradónapot hétfőn délután.

Szvoboda László vendéglős
„Édesapánk, Szvoboda János emlékére szervezzük minden évben a véradást a Május 1 sörözőben. Édesapánk leukémiás volt, többször kapott vért, ezért gondoltuk, hogy méltóképpen így tudunk emlékezni rá, hogy minden évben megszervezzük a véradást.”

A felhívásra az elmúlt években átlagosan harmincan jelentkeztek, a szervezők az idén is hasonló érdeklődésre számítanak.

Tátrainé Szvoboda Zita  szervező
„Vannak ó törekvések már az országban, hogy ezt mások is megteszik, de biztatnék, bátorítanék mindenkit tegye ezt meg maga is, és a szűkebb környezetében véradást szervezzen. Vérre mindig szükség van, ne csak akkor gondoljunk erre, amikor egy magunk, vagy hozzátartozónknak kell a vér. Gondoljunk másokra is, mert bárkivel megtörténhet, hogy vérre van szüksége.”

Az étterem által szervezett véradás már szerepel a megyei véradónaptárban is.

Lantai Szilvia mb. vezető főorvos
„Az ilyen fajta kezdeményezések nem túl gyakoriak, de egy nagyon szép hozzáállás, én azt gondolom, az édeapjuk emlékének, és a sok-sok önzetlen véradónak is, akik egyébként segítette az évek során ebben a betegségben a beteget.”

Szeptember 25-én, hétfőn délután 14 és 17 óra között  várják a véradókat a Szent István parkban lévő étteremben.