Hírek

Vérbeli rangadót játszott az SZKKA

2019. október 21., 14:17

Nehéz mérkőzés várt a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia élvonalbeli női kézilabda együttesre szombat este. A nyeretlen Békéscsaba ellen kellett volna begyűjteni a győzelemért járó két bajnoki pontot Marosán György tanítványainak.

Vérbeli rangadót játszott az SZKKA

Vérbeli rangadót játszottak a K&H női kézilabda liga 7. fordulójában.A Szombathelyi Kézilabda Klub ellenfele a még nyeretlen Békéscsaba együttese volt. A répcelaki csarnok ezúttal is zsúfolásig megtelt, de a nagy tét miatt csak az ötödik percben született meg az első gól Adbaba révén. Hiába szépített Virág, nehezen kapta el a fonalat az SZKKA, így Marosán Györgynek időt kellett kérnie.

A vasi kispadról érkező cserejátékosoknak köszönhetően új erőre kapott a házigazda fel is zárkóztak három gólra, azonban Vukaljovics vezérletével ismét meglépett a Békéscsaba.

A szünet után Mayer Maja kapufájával indult a második játékrész, majd Gorliszka ziccerénél védett Balog kapus.

Bandelier rendületlenül szállította a gólokat, és úgy tűnt, sikerülhet megállítani a vendégeket. A 47. percben már csak négy gól volt a Békéscsaba előnye. Ekkor viszont ismét jött egy rövidzárlat.

Bár a második játékrészt megnyerte az SZKKA, a viharsarkiak nem engedték ki a győzelmet a kezükből, és 28-24 arányú győzelmet arattak.

Pődör Rebeka - játékos, SZKKA
„Sajnos egyrészt nem sikerült azokat a területeket lőnünk, amiket megbeszéltünk az edzésen és kielemeztük, szerintem ennek nagyon nagy szerepe volt nem tudtunk gólt lőni.”

„Ha az elejét jobban meghúzzuk, akkor lehet más lett volna az eredmény.”

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia együttese legközelebb október 26-án Érden lép pályára.