Hírek

Vereséggel zárta az évet a Szombathelyi Haladás

2020. december 16., 19:00

A rengeteg hiányzóval felálló zöld-fehérek két góllal kaptak ki Szolnokon, így a hatodik helyről várják a januári folytatást.

 

Vereséggel zárta az évet a Szombathelyi Haladás

A Szolnok vendégeként játszotta idei utolsó bajnokiját a Szombathelyi Haladás. A mérkőzést természetesen zárt kapuk mögött rendezték, de a hazai drukkerek a stadionon kívülről buzdították csapatukat.

A betegségek miatt tartalékosan felálló Haladás kezdte jobban a találkozót, a 3. percben Rácz került helyzetbe, de a hazaiak kapusa nagyot védett. A fehérmezes szombathelyiek támadtak többet a meccs elején, Farkas Balázs lövésénél nem volt nehéz dolga a szolnoki hálóőrnek. Medgyes rúgásánál aztán nem kellett közbe avatkoznia, a Hali gólvágója ballal mellé tüzelt. A Haladás kapusának, Rózsa Dánielnek félóra után kellett először védenie, de rögtön kétszer is. Előbb Tisza lövését hárította, majd a kipattanónál is óriási bravúrt mutatott be, így az első félidőben nem született gól.

A fordulás után viszont igen: egy baloldali szolnoki beadásra többen is felugrottak, végül Doktoricsról pattant a labda a hálóba, öngóllal szerzett tehát vezetést a hazai csapat. Nem sokkal később Rácz egyenlíthetett volna, de fél méterrel kapu mellé tekert. A 78. percben Szalay veszített labdát veszélyes helyen, majd tetézve a bajt, hátulról felrúgta ellenfelét a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt, majd az ismétlést is védte Rózsa, ezzel életben tartva a szombathelyi reményeket. A hajrában azonban nagy helyzetig már nem jutott a Haladás, Németh Márió szabadrúgásánál résen volt a hazai kapus. A hosszabbításban aztán végleg eldőlt a találkozó, Kovács bólintott közelről Rózsa kapujába. A Haladás 2-0-ra kikapott idegenben, így a hatodik helyről várja a januári folytatást.