MNB - 2
MNB

Hírek

Verhetetlen szombathelyi kick-boxosok

2016. május 24., 15:59

Összesen 29 érmet nyertek a szombathelyi Controll SE sportolói a Budapesten rendezett kick-box világkupa versenyen. Dancsó Zoltán tanítványai hét kategóriában is verhetetlennek bizonyultak.

Verhetetlen szombathelyi kick-boxosok

Óriási mezőny jött össze a Budapesten rendezett kick-box világkupa viadalra. Összesen 33 ország 1500 sportolója vett részt a viadalon, akik közül 15-en a szombathelyi Controll SE színeit képviselték. A vasi versenyzők hét arany-, kilenc ezüst-, valamint 13 bronzérmet gyűjtöttek be. Küzülük Viszket Borisz volt az egyik legeredményesebb, aki egy első és egy második helyezést ért el.  

Viszket Borisz versenyző, Perfect Change-Metex05-Controll SE
„Elég sokat dolgoztunk erre a versenyre. Elég kemény munka van mögötte. Egész jól teljesítettem. Ez az edzőimnek köszönhető és a szüleimnek, akik fizették ezt a versenyt. Meg az edzőtársaimnak, akik biztattak.”

A versenyen Dancsó Zoltán nem csak a szombathelyi klub vezetőedzőjeként, hanem a magyar válogatott szövetségi kapitányaként vett részt. A vasi szakember megpróbált mindkét feladatának maximálisan megfelelni.

Dancsó Zoltán vezetőedző, Perfect Change-Metex05-Controll SE
„Minden idők legfáradtabb edzőjeként jöttem haza. Hála Istennek a kluboknál igénylik a segítségemet. Eddig is sokszor odaültem hozzájuk a válogatott edzőtársammal, de most már még többet oda kell. Amilyen típusú vagyok, mindig 110 százalékkal állok az emberek mögött. Úgyhogy nagyon fáradtan jöttem haza, de de megérte.”

A Controll SE sportolói legközelebb a hétvégén, az országos bajnokságon szerepelnek majd. Azt követően pedig a klub válogatottjai a  nemzetközi porondon képviselhetik a szombathelyi színeket.