Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Veszélyben a közutasok az utak mentén

Adásban volt: 2019. június 6.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

17 közutas dolgozót ért halálos közúti baleset munkavégzés közben az elmúlt két évtizedben országosan. "Biztonságunk az Ön kezében van!" szlogennel a Magyar Közút figyelemfelhívó balesetmeglőzési kampányt indított, óriásplakátokkal és megrázó videókkal intik óvatosságra az autósokat.

Burkolatjavítást végeznek a Magyar Közút szakemberei a 89-es főúton. A forgalom váltakozó irányban, tárcsás irányítás mellett halad, a munkaterület közelében sebességkorlátozó tábla és jól látható, villogó terelőnyíl figyelmezteti az autósokat.

riporter: Krizsán Zsuzsanna
"Körülbelül negyed órán keresztül forgattunk itt a bucsui főútnál, és vegyesek a tapasztalataink. Volt olyan autós, aki lelassított, és tényleg óvatosabban haladt a munkaterület mellett, de olyan is, aki egyáltalán nem vette figyelembe a sebességkorlátozó táblát, pedig világosan látszik, hogy a közútkezelő munkatársai narancssárga mellényben a forgalom közvetlen közelében, az úttesten dolgoznak."

Szinte hetente éri közlekedési baleset a közutas dolgozókat a figyelmetlen vagy szabálytalanul közlekedő autósok miatt. A legtöbb tragédia a munkaterületek kezdeténél következik be. Vas megyében halálos szerencsétlenség nem történt, de az már nem egyszer előfordult, hogy terelőtáblákat, bólyákat törtek össze, vagy a padkán dolgozó munkagépnek ütköztek az autósok, mondja az igazgató.

Horváth László - igazgató, Magyar Közút Vas Megyei Igazgatósága
"Azt látni kell, hogy a közutas munka nem veszélytelen. Télen az ónos esőben, hófúvásban is menni kell, amikor nulla a látótávolság, de ilyenkor legalább gépekben ülnek az emberek. Viszont mikor forgalomtereléseket építenek ki, vagy kézi kaszálás folyik, akkor gyakorlatilag védtelenül, csak a táblák védelmében vannak, és ezt az autósok nem nagyon veszik figyelembe sajnos."

"Mikor azt mondta nekem, hogy Juhász Csaba vagyok a szigetszentmiklósi kirendeltségről, akkor már tudtam, hogy baj van."

"Akkor mondta, hogy halálos közúti balesetet szenvedett, és meghalt."

"Másnap nem engedtem ki senkit az útra dolgozni. Kértem engedélyt, hogy maradhassunk, és beszélgessünk."

Egy az M0-áson két éve elhunyt útüzemeltető kollégájuk tragédiájáról szól az a megrázó videó, amelyet a balesetmegelőzési kampány részeként készült. A közútkezelő ezzel is szeretné felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a korlátozó jelzéseknek megfelelően, fokozott óvatossággal közelítsék meg a munkaterületeket, és vigyázzanak az ott dolgozókra.

2019. június 06.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Nyakkendő nélkül
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében