Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Viharkárok rendezése a biztosítóknál

Adásban volt: 2017. augusztus 4.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Idén is megtapasztalhattuk már a nyár viharos, jégverte oldalát, nemcsak a naposat. A lakosság jó része azonban hiába próbál meg felkészülni minden eshetőségre, van olyan eset, hogy a biztosító nem fizet a károsultaknak. Éppen ezért célszerű szakemberek segítségét kérni az egyes biztosító-társaságok szolgáltatási csomagjainak kiválasztása előtt.

Az utóbbi években nem múlt el úgy a nyár, hogy ne történt volna özönvízszerű esőzés. Idén is meglehetősen változékony az időjárás, a meleg kánikulai napokat általában heves vihar zárja.  Ezekre érdemes időben felkészülni, hiszen egy kiadós jégeső komoly anyagi terhek elé állíthatja a károsultakat.

Kovács László
“Általában mindig kötök biztosítást mert nem szeretném, hogy valami probléma is akadna, autó is lakásra is. Tehát  ha valami baj ér legyen olyan anyagi háttér amiből meg tudom javítani.“

A megfelelő biztosítás kötésénél érdemes körültekintőnek lenni, mivel a biztosító-társaságok, illetve a szolgáltatatási csomagok között is nagy eltérések tapasztalhatók.

Szanati Mátyás, pénzügyi tanácsadó
“Magyarországon a lakosság 75 százalékának van lakásbiztosítása, ugyanakkor a többség nincsen tisztában azzal, hogy az ő biztosításuk pontosan mire is terjed ki, és adott esetben a biztosító , mire térítene. Nyilván ebből adódóan később lehetnek félreértések, illetve negatív tapasztalatok, mert az emberek olyan térítésre számítanak amit egyébként  maga a biztosítás nem tartalmaz.“

Az ingatlanokat ért károk javítása mellett bőven akadt munkájuk tavaly az autószervizeknek is. Ám jégverésre nem minden biztosítás fizet.

Andor Ferenc, tulajdonos, Autó-Andor Kft.
“A tavalyi évi, július 21-i vihar jelentős károkat okozott a gépjárművekben is. Ezeknek  a javítása áthúzódott az idei tavasz végéig, akkor javítottuk az utolsó jégkáros autót.  Közel 100 autót javítottunk meg. A károk mértéke általában 500 ezer forinttól kezdődő, de volt olyan  ami meghaladta a majdnem 3 millió forintot is. “

Amennyiben kárt észlelünk autónkban, ingatlanunkban fontos, hogy a kárbejelentést rövid ídőn belül megtegyük. Ilyenkor egy független kárszakértő felméri a károkat és a biztosító ez alapján állapítja meg, hogy milyen összeget térít a tulajdonosnak.

2017. augusztus 04.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében