Hírek

Virágültetés a Születés hete alkalmából

2016. május 09., 17:13

Kisgyermekes családok gyűltek össze a Pelikán parkban, hogy együtt ültessenek virágokat. A  szombathelyi és Vas megyei családok információs portáljának munkatársai már harmadik alkalommal szervezték meg az anyák napi programot, ahogy korábban - ezúttal is a Születés Hetében - Virágok a gyermekekért mottóval.

Virágültetés a Születés hete alkalmából

Először a gyerekek neve került a papírszívekre, ezek jelzik, hogy melyik - kinek a virága. Közel hetven család jelentkezett az anyák napi virágültetésre, 134 palánta talált gazdára.

Vizaverné Horváth Zsófia - szervező, szombathelyimami
“Ami nekünk nagy öröm, hogy ugyanazok a családok eljönnek újra és újra, akik három évvel ezelőtt is eljöttek. Sőt, azóta, ha valakinek a testvére vagy a szomszédja megszült, őt is magával hozza.”

Ezúttal a Pelikán parkot díszítik az elültetett növények. A szervezők remélik, hogy a családok év közben is szívesen látogatnak el ide, és figyelemmel kísérik a virágok növekedését.

Tóth Csilla
“Tímea Lotti, tegnap volt tíz hónapos. Ez az első virágültetésünk, tavaly voltunk az unokatesókkal, és most neki is lesz virága.”

Bakucz András
“Ez egy nagyon klassz közösségi esemény, és a gyereknak biztos nagy élmény itt virágot ültetni a többi kisgyerekkel együtt”

Egy évvel ezelőtt  indította útjára a Vas Megye Népegészségügyéért Alapítvány a vasi vándorbölcsőt. A sorolás akkor nyertes kismama most fiával, a tízhónapos Benettel érkezett a rendezvényre.

Babos-Szőllősy Gabriella
“Nagyon hasznosnak bizonyult, főleg a gyermekágyas időszakban volt nagy segítség, amikor oda tudtuk vinni az ágyamn mellé, és ott fekve is ringatni tudtam. Nagyon jókat aludt benne.”

A Kopp Mária által kezdeményzett országos vándorbölcső-program a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom része, amelynek legfontosabb célja, hogy a családokban megszülethessenek a tervezett, kívánt gyermekek.

Stánitz Éva - megyei tiszti főorvos
“Ezzel a szép népmesei motívummal szerette volna a magyaországi népesedéi helyzet problémájára, arra, hogy kevés gyerek születik - ráirányítani a figyelmet.”

A vasi vándorbölcsőt  Palatkás József, őrségi fafaragóművész készítette, erre várandós édesanyák pályázhatnak a következő években is.