Hírek

Visszavágott a címvédő a Szegednek az idegenben elszenvedett vereségért

2024. január 22., 19:55

Visszavágott a címvédő a Szegednek az idegenben elszenvedett vereségért. A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hazai pályán végig vezetve, 30 pontos győzelmet aratott a kosárlabda bajnokságban, ami jó előjel a szerda esti Alba Fehérvár elleni Magyar Kupa-küzdelem előtt.

Visszavágott a címvédő a Szegednek az idegenben elszenvedett vereségért

Kiváló formában játszik a címvédő Falco, amely zsinórban tizenharmadik győzelmére készült a Szeged elleni bajnoki mérkőzésen. Az összecsapás pikantériáját az adta, hogy a szombathelyiek egyetlen vereségüket éppen a Tisza-parti alakulattól szenvedték el. Az Aréna Savariában ezúttal is 3000 szurkoló buzdította kedvenceit, de érkeztek szimpatizánsok Szegedről is. Gasper Okorn tanítványai komolyan vették a mérkőzést: Benke hatékony játéknának köszönhetően már a harmadik percben 11-0 állt az eredményjelzőn. Bár Lazic-mester folyamatosan cserélgette játékosait, a Szeged nem talált fogást a címvédőn. A vendégektől sokáig csak az ex-Falcós De'Quon Lake tudta tartani a lépést. Az első félidőt követően már csak két nyitott kérdés maradt: eléri-e a vasi együttes a 100 dobott pontot, illetve milyen különbséggel nyeri meg az összecsapást. Három perccel a vége előtt Jordano triplájával sikerült átlépni az álomhatárt, a végén 110-80 állt az eredményjelzőn. Valamennyi szombathelyi játékos pontot szerzett a mérkőzésen.

Perl Zoltán - csapatkapitány, Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Az első perctől kezdve jó ritmusban játszottunk, jól működött a védekezés, támadás. Nagyon könnyű leindításokat tudtunk szerezni, úgyhogy ez egy jó felkészülés volt a szerdai kupameccsre.

A Szeged elleni magabiztos sikerből erőt meríthetnek a sárga-feketék, akikre szerdán újabb feladat vár: a Zsíros Tibor Magyar Kupa negyeddöntőjében a Falco ellenfele az Alba Fehérvár lesz 18 órai kezdettel az Aréna Savariában. A kék-fehér csapat jelenleg második a tabellán, így a találkozó előrehozott finálénak is tekinthető.