Hírek

Vívótábor Szombathelyen

2010. augusztus 06., 07:57
Huszonegyedik alkalommal jöttek össze az immár nemzetközi hírű ifjúsági vívótábor résztvevői Szombathelyen. A tíznapos programon húsz országból közel félezer sportoló vesz részt. A legnagyobb létszámban a magyar fiatalok képviseltetik magukat.
Vívótábor Szombathelyen


Ezúttal is három helyszínen zajlanak az események. Az egyetemi sportcsarnokban a párbajtőrözők foglalkozásait tartják. Közel százan tudnak egy időben gyakorolni. A versenyzők közül minden bizonnyal Bodóczi Miklós a legismertebb. A 17 éves fiú Szatmárnémetiből származik, de a versenyeken már német színekben indul. Idén Bakuban kadett világbajnoki címet szerzett. Jövő héten Szingapúrban, az ifjúsági olimpián indul.

Bodóczi Miklós kadett világbajnok, Németország
"Csak 13-an leszünk a versenyen, én vagyok a világbajnok, tehát én vagyok a legesélyesebb. Azért is jöttem ide, mert itt lehet a legjobban felkészülni."

Az edzőtáborban ott vannak a szombathelyi vívóakadémia növendékei is. Győrffy Kristóf a magyar ranglista harmadik helyzettjeként a kadett világbajnokságra készül.

Győrffy Kristóf - párbajtőrvívó, Szombathelyi Vívóakadémia
"Most vagyok 6. éve itt, nagyon jó, mert mindig új ellenfelekkel lehet gyakorolni, és hát főleg a külföldiek. Velük mindig megtisztelő vívni."

A tábort idén 21. alkalommal szervezték meg. A legtöbb résztvevő Magyarországról érkezett, de Szabó András táborvezető közel nyolcvan vívót hozott Németországból.

Szabó András táborvezető
"Nagyon sokan vagyunk, most kb 500 versenyző van itt Szombathelyen, húsz nemzetből . Ez egy jól bejáratott verseny, és hát elmondhatom, mindenki szívesen jön ide."

A vívók múlt péntek óta tartózkodnak Szombathelyen. Pénteken és szombaton már versenyen bizonyíthatnak a fiatalok. Vasárnap csapatversennyel fejeződik be az idei szombathelyi vívótábor.