Hírek

"Víz a városokért, városok a vízért"

2011. február 16., 15:49
Nagyszabású programsorozattal készül a VASIVÍZ ZRt. a Víz Világnapjára. A társaság életében már hagyomány, hogy március 22-én különböző rendezvényeket, vetélkedőket szervez annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a víz értékére. Idén első alkalommal fotópályázatot is hirdetnek. A jelmondat: "Víz a városokért, városok a vízért".
Víz a városokért, városok a vízért

A Föld édesvíz-készlete nem kiapadhatatlan forrás. Az élet számára nélkülözhetet kincs, amit óvnunk kell.
Környezettudatosságra szólít fel a Víz Világnapja, amit 1994 óta március 22-én ünnepelnek számos országban. A VASIVÍZ ZRt. immár tíz éve szervez rendezvényeket, vetélkedőket, hogy a víz értékére felhívja a figyelmet.
Idén nemcsak rajz-, hanem fotópályázatot is hirdet a VASIVÍZ ZRt. A rajzversenyen a Vas megyei általános iskolások indulhatnak, fénykép kategóriában pedig a középiskolások és a felnőttek munkáit várják. Egy pályázó egy pályaművel nevezhet a versenyekre.

Zsebők György PR főelőadó, VASIVÍZ ZRt.
"A Víz Világnapjának az idén az a szlogenje, hogy a Víz a városokért, városok a vízért. De igazából nemcsak a városokról van szó, hanem a falvakról is természetesen és arról, hogy mit jelent nekünk a víz, hogyan képezi életünk részét."

Az alkotásokat március 8-áig kell eljuttatni a VASIVÍZ ZRt.-hez. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri értékeli és a legjobb tizet minden kategóriában ajándékkal jutalmazzák. A szombathelyi Fedett Uszoda alulájában pedig az összes rajzot és fotót kiállítják március 22-étől április 22-éig. A tárlat végeztével a VASIVÍZ ZRt. a pályaműveket felhasználja dekorációs céllal és megjelenteti kiadványaiban.
A pályázati felhívás részleteit elolvashatják honlapunkon, a vasiviz.hu-n és az sztv.hu-n.