Hírek

Vízilabda Karnevál

2017. július 14., 16:39

Öt ország tizennyolc csapatának részvételével kezdődtek meg az első Ifjúsági Vízilabda Karnevál küzdelmei. A viadalon szereplő együttesek két korosztályban, az U13-asban és az U17-esben mérik össze a tudásukat.

Vízilabda Karnevál

“A Vízilabda Fesztivál Kft hagyományteremtő céllal szervezte meg idén először ezt a vízilabda tornát, melyen két korosztályban összesen 18 csapat vesz részt. Az Amerikai Egyesült Államokból, Spanyolországból, Franciaországból, Finnországból és Magyarországról. Köszönöm a vendégcsapatoknak, hogy megtisztelték városunkat, azzal, hogy elfogadták meghívásunkat a tornára.”

Illés Károly alpolgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg az első szombathelyi Ifjúsági Vízilabda Karnevált, melyen a hazai színeket természetesen az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület  csapatai képviselik. Annak ellenére, hogy az első napon az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezőket, kifejezetten sokan szurkoltak a lelátókon.

Juhász Tibor - elnök, AVUS
“Rengeteg szülő van. Jöttek külföldről is szülők, szurkolók. Én remélem, hogy ez egy nagyon jó torna lesz és ez az első jól sikerül és aztán a következő harminc még jobb lesz.”

A torna elsődleges célja, hogy minél több játéklehetőséghez jussanak a fiatal játékosak. Emellett természetesen az is fontos szempont, hogy a vasi gyerekeket így megnézhetik hozzátartozóik, szurkolóik.  

Galambos Gergely - vízilabdázó, AVUS U17
“Nyilván sokat tudunk játszani az edzőtábor előtt. Sok játéklehetőségünk van és a szüleink meg tudnak nézni minket. Sok tapasztalatot szerzünk, mielőtt a bajnokság elkezdődik és jó ez az egész játék.”  

A pénteken kezdődött vízilabda karnevál vasárnapig  tart majd a Tófürdőn. A program reggel 9 órakor rajtol és a tervek szerint szinte sötétedésig tart majd. A találkozókat az érdeklődők ingyen tekinthetik meg.