Hírek

Víztorony és Kresz Park üzemeltetés

2020. július 07., 15:15

A legutóbbi közgyűlésen eldőlt a Víztorony, illetve a hozzá tartozó KRESZ-park sorsa.  A város művelődési központja mindkét létesítmény esetében feladatot kap.

Víztorony és Kresz Park üzemeltetés

Horváth Attila - alpolgármester
“Az AGORA kezelésébe adjuk egyfelől magát a Víztornyot, másfelől a KRESZ-parknak az üzemeltetését, és ebben a körben a kávézó vonatkozásában egy nyílt pályázatot írunk ki, míg magának a KRESZ-parknak a rendbetétele, üzemeltetése és egy ilyen folyamatos jó gazda gondossága az pedig az önkormányzat szervezeténél, az AGORA-nál marad.”

A Víztorony környezete után a KRESZ-park aszfaltja is megújulhat - mondta el Horváth Attila. Az alpolgármester hozzátette, hogy a járványhelyzet miatt még nem tudják, hogy erre mikor lesz meg a szükséges húszmillió forintos keret.

A körzet képviselője, Sátory Károly álláspontja hasonló: szerinte jó lenne még a ciklus vége előtt erre a korszerűsítésre sort keríteni.

Sátory Károly - képviselő
“Tovább kell majd lépegetnünk, keresve a forrásokat, nyilván a következő nagy beruházás az úthálózat felújítása, itt, ahol a gyerekek gyakorolják a közlekedés szabályait, ennek az útnak is idővel meg kéne újulni, én nagyon szeretném, ha ez minél előbb megtörténne.”

A parkot idén nem tudják megnyitni - részben a járványhelyzet miatt.

Horváth Zoltán - igazgató - AGORA
“Azt tudjuk mondani az érdeklődő családoknak, hogy nyugodtan jöjjenek ki, tudják a park részt saját eszközökkel használni, de eszközkiadást mi ebben az évben több minden miatt is nem tudunk végezni, a Víztorony tekintetében pedig azt a feladatot kaptuk szintén a közgyűléstől, hogy írjuk ki a kávézó üzemeltetésére, működtetésére a pályázatot, ezt heteken belül meg fogjuk tenni.”

A Víztorony még nem készült teljesen, az apróbb munkák vannak hátra - így az AGORA Szombathelyi Kulturális Központnak egyelőre nincsen kulcsa az épülethez. A tervek szerint novemberben már megnyílik a kávézó a vendégek előtt. A fenti részen pedig kiállítást terveznek.

“Az alsó szinten, ahol bemegyünk a főbejáraton keresztül, ott lesz majd a kávézó, ha feljebb nézünk, az üveges részen pedig egy nagyon érdekes és interaktív kiállítótér nyílik, hát az összes többi szint az pedig a kilátó tér, egy nagyon, nagyon szép kilátása lesz Szombathelyre azoknak, akik oda fellátogatnak.”

A teljes körű üzemelés a tervek szerint jövő tavaszra már mindenképpen megvalósítható.