Hírek

Volt diákok is maszkokat varrnak

2020. április 07., 16:47

Szombaton is készültek a védőmaszkok a Styl telephelyén, az Oladi Szakgimnázium és Szakközépiskola ruhaipari tanműhelyében. Ez a kis csapat tavaly végzett, de visszajöttek segíteni. A maszkvarrás nekik egyszerű munka.

Volt diákok is maszkokat varrnak

Kerekes Éva
“Több munkafolyamatot igényel, én végzem az elsőt, én összevarrom, két réteget varrunk össze, hogy biztonságosabb legyen, a következő munkafolyamatot már a kolléganők végzik.”

A már vállalkozó Kajtár Mónika a saját, vidám maszkját is maga készítette - most a szombathelyieknek varr.

Kajtár Mónika
“Úgy gondoltuk,h egy jótékonysági célnak megfelelően jelentkezünk a tanárainknál, hogy ezt meg tudjuk valósítani, és ezzel tudjuk segíteni a várost, hogy maszkokat varrunk, és tényleg örömmel csináljuk!”

Az iskola leendő női szabói is itt szorgoskodtak szombaton reggel 8 órától délig.

Farkas Anita - gyakorlatioktatás-vezető, Oladi Szakgimnázium
”Szeretnénk segíteni, úgyhogy ebből kifolyólag vállatuk azt, hogy különböző szociális intézményeknek varrnánk maszkokat, a Szekképzési Centrum támogatásával szereztünk be alapanyagokat, és most ebből varrjuk a maszkokat.”

A fertőtlenítéshez a vasalás kulcsfontosságú munkafolyamat.

Simon Edina - pedagógus, Oladi Szakgimnázium
“Jelenleg most csak itt a hajtásokat vasalom be, ez is egyfajta fertőtlenítés, mindamellett hogyha az otthonba kerül, akkor ki kell ezt főzni, és újra át kell vasalni, mert ugye ezzel fertőtlenítjük, akkor tegyék csak az arcukhoz, miután ezt megtették!”

60-90 fokon is ki lehet mosni a maszkokat, ezek a gumik magas hőfokon sem mennek tönkre.

Szombaton mintegy 250 darabot varrtak az iskola volt és jelenlegi tanuló.