Hírek

XVII. Derkovits Kupa

2017. február 15., 20:19

Nyusziugrás, békaügetés, labdavezetés - számos játékkal készültek a résztvevők a XVII. Derkovits Kupára. A Sugár úti Kiscsarnokban hét óvoda legügyesebb apróságai mutatták meg tudásukat - közben pedig az iskolával is megismerkedtek a nagycsoportosok.

XVII. Derkovits Kupa

Nyusziugrással kezdték az óvodások a sportversenyt. A játékos vetélkedőn több mint hetven gyermek vett részt, de itt, a lelátókon is fontos feladatot kaptak a szurkolók.

“Hajrá Pipitér, hajrá Pipitér!”

A hét meghívott intézmény közül ők voltak a leglelkesebb drukkerek.

Szalay Józsefné - fejlesztő óvodapedagógus, Pipitér Óvoda
“A Derkovits Iskola közvetlen szomszédja vagyunk, így igyekszünk fenntartani a jószomszédságot, úgyhogy 17. alkalommal vagyunk itt a 12 legügyesebb pipitér vesz részt a válogatottban, ők a Pipitér válogatott csapata!”

A Pipitér, a Százszorszép, a Maros utcai, a Hétszínvirág, a Szűrcsapó utcai, a Weöres Sándor és a Mocorgó óvoda vett részt a Derkovits Kupán.

“Gyerünk nyuszik, fürgén, ott a farkas a nyomodban, gyorsan menjél!”

Az iskola elsődleges célja, hogy a nagycsoportosok megismerkedjenek az intézménnyel: akár versenyzőként, akár drukkerként. A játékos megmérettetés segít abban, hogy az óvodások felkészüljenek az iskolás életre. Másik cél, hogy a Derkovits bemutassa azt, hogy a testnevelés tagozat - párhuzamosan a némettel - milyen nagy hangsúlyt kap ebben az intézményben.

Kovács Péterné - igazgató, Derkovits Gyula Általános Iskola
“A hét csapat két csoportba sorsolódott ki a játék elején, és ezért mindegyik fordulóban hirdetünk egy-egy első, második, harmadik helyezettet, és az egyik csapatban majd lesz egy negyedik helyezett is - de minden kis óvodás éremmel a nyakában fog távozni a mai versenyről, és reméljük, hogy sok jó élménnyel.”

A versenyen első helyezést ért el a Szűrcsapó és a Weöres Sándor óvoda, második lett a Mocorgó és a Hétszínvirág, a dobogó harmadik fokára pedig a Szivárvány és a Pipitér óvoda állahtott fel. Negyedik lett a Maros utcai óvoda csapata.