Hírek

Zajkibocsájtási vizsgálat

2014. augusztus 29., 15:10

Zajlik az egyeztetés a Joskar-Ola lakótelepen: az egyik szórakozóhely túlzott hangerejére volt panasz. A városfejlesztési osztály nyolc órás zajkibocsátási vizsgálata után mindhárom fél – a szórakozóhely üzemeltetője, az önkormányzat és a lakók városi képviselője is – a megegyezésre törekszik a túlzott hangerővel kapcsolatban.

Zajkibocsájtási vizsgálat

Csendes a délután a Joskar-Ola lakótelepen.

Péntek és szombat éjszakánként nem ennyire nyugodt a városrész: az egyik szórakozóhelyre érkezett panasz a nyáron. A körzet képviselője intézkedett az ügyben.

Lendvai Ferenc – képviselő, Joskar-Ola városrész
„Megkerestem az önkormányzat illetékes osztályát és az illetékes osztállyal közösen próbálunk egy olyan megoldást javasolni, kidolgozni, amibe az üzemeltető is maximálisan partner, hogy a diszkó is tovább tudjon üzemelni, illetve az ott lakók is minden este, a diszkó üzemelése alatt, nyugodtan tudjanak pihenni.”

A hangerő vizsgálata lezajlott: egy nyolcórás, folyamatos, többpontos mérést végeztek a szakemberek. Az eredmények túlzott zajkibocsátást mutattak.

Lakézi Gábor – vezető, Városfejlesztési és -Üzemeltetési Osztály
„Az üzemeltető partnerként viselkedik, egy egyeztető tárgyalás következik és annak érdekében intézkedéseket fog tenni, hogy ezek a zajhatások a lehető legminimálisabbra csökkenjenek, határérték alá kerüljenek és ne zavarják a lakosság pihenését.”

A vizsgálat alatt és az eredmények ismeretében is közös megegyezésre, együttműködésre törekszik a klub üzemeltetője.

Bánáti Péter – ügyvezető, Club-Pala Kft.
„Három éve vagyunk nyitva és jelentkeztek problémák, főleg most az utolsó szezonban. Évről-évre fejlesztünk, tehát mindig ebbe az irányba, hogy a hang egyre kevésbé menjen innen ki és egyre kevésbé legyen ez probléma – úgyhogy próbáljuk ezt olyan szintre fejleszteni, hogy tulajdonképpen a lakókkal egy teljesen nyugalmas kapcsolat alakuljon ki, hogy senkit ne zavarjunk a jelenlétünkkel.”

A szórakozóhely idén még négy bulit tart – már azok alkalmával is odafigyelnek a hangerőre, hogy az ott bulizók jól érezzék magukat, miközben a környéken élők pihenhetnek.