Hírek

Zalaegerszegen győzőtt a Falco

2012. október 11., 17:36

Izgalmas mérkőzésen 98:93 arányú győzelmet aratott a SZOVA-Trend Optika KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata a ZTE otthonában. A vasiak két fordulót követően két győzelemmel a tabella élmezőnyéhez tartoznak.

Zalaegerszegen győzőtt a Falco

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság második fordulójában ahhoz a ZTE-hez látogatott a vasi sárga-fekete együttes, mely az első körben 39 pontos vereséget szenvedett Székesfehérváron. Ennek ellenére a kifejezetten motiváltnak tűnő zalaiak kezdtek jobban: Simovic találataival  pillanatok alatt elhúztak 7:0-ra. A szombathelyiek nemigen találták a ritmust, de Levy vezérletével elkezdték a felzárkózást és a nyitónegyed végén már Bencze Tamás együttese járt egyetlen ponttal előrébb. A második 10 percben sem változott sokat a játék képe: Kálmánék megpróbáltak elhúzni, de a hazaiak végig látótávolságon belül maradtak. A félidő végét jelző dudaszó pillanatában is csak 4 pont volt a vendégcsapat előnye: 44:49 volt az állás. Térfélcserét követően egy darabig úgy tűnt, hogy a sárga-feketék döntésre tudják vinni a dolgot, ám a ZTE rendre felzárkózott, így a zárónegyedet csupán hatpontos előnyről tudták indítani a vasiak. A mérkőzés hajrájában két fiatal játékosuk, Kovács és Puszta remeklésének köszönhetően feljöttek 95:93-ra a zalaiak.  Ezt követően azonban már csak 3 vendégpont következett, így a SZOVA-Trend Optika KC ha nehezen is, de 98:93-ra megnyerte az előzetesen némileg könnyebbnek ígérkező találkozót.

Bencze Tamás vezetőedző, SZOVA-Trend Optika KC Szombathely
"Nagyon fontos volt, hogy nyerjünk. Nagyon boldog vagyok, mert idegenben minden sikernek örülnünk kell. Különösen ebben a csapatépítési fázisban, ahol azért vannak még lyukak. Lyukak a támadásban  illetve ha a mérkőzés kezdetére utalok, akkor a védekezésünkben még nagyobbak. Dobtunk 98 pontot idegenben, ezt a meccset 20 ponttal kellett volna nyernünk."

A szombathelyi csapat két fordulót követően két győzelemmel a tabella élmezőnyében tanyázik. A sárga-feketék a bajnokság harmadik fordulójában szombaton 18 órakor a Szeged együttesét fogadják az Aréna Savariában.