Hírek

Zalaegerszegen is nyert a Falco

2018. március 13., 15:09

Zsinórban hetedik bajnoki mérkőzését nyerte meg a Falco-Vulcano Energia KC élvonalbeli kosárlabdacsapata. A szombathelyiek ezúttal Zalaegerszegen győztek 81:76-ra, és ennek köszönhetően továbbra is a tabella előkelő második helyén álnak.

Zalaegerszegen is nyert a Falco

Két, határozottan  jó formában lévő csapat találkozott az élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 22. fordulójában Zalaegerszegen. Ehhez képest az első félidő kifejezetten egyoldalúra sikeredett. A Falco az első pillanatokban megkaparintotta az irányítást, és minőségi játékot bemutatva folyamatosan növeni tudta az előnyét. A szombathelyiek a nyitónegyed végén hat, míg a félidő zárásakor 13 ponttal jártak előrébb. A találkozó 23. percében pedig úgy tűnt, hogy minden eldőlt, ugyanis ekkor már 53:33-ra vezetett a vasi alakulat. A folytatásban azonban óriásit változott a játék képe, és a távolról remekül célzó hazaiak elkezdtek felzárkózni. Ez olyannyira jól sikerült nekik, hogy a 35. percben már csupán egyetlen pont volt a hátrányuk. Szerencsére a mérkőzés végjátékában a szombathelyiek nem hagyták, hogy a zalaiak kiénekeljék a sajtot a szájukból, és ha nehezen is, de 81:76 arányban megnyerték a váratlanul izgalmassá váló összecsapást.

Perl Zoltán - kosárlabdázó, Falco-Vulcano Energia KC
Egy nagyon nehéz mérkőzés volt. Tudtuk, hogy a ZTE egy jó csapat. Úgy érzem, hogy végig mi irányítottuk a meccset, de a ZTE nem adta fel és mindent megpróbált azért, hogy visszajöjjön a meccsbe. Nagyoon boldogook vagyunk, mert nagyot küzdöttünk a győzelemért.”  

Győzelmének köszönhetően a Falco továbbra is a tabella második helyén áll. Ráadásul a forduló egy másik összecsapásán a  Körmend idegenben legyőzte az éllovas Szolnokot, így pedig minimálisra csökkent a szombathelyiek hátránya. A sárga-feketék pénteken 17 órakor éppen a nagy rivális Tisza-partiak otthonában lépnek pályára.