Hírek

Zalaegerszegen kapott ki a Falco

2016. december 05., 17:13

A keddi, Körmend elleni bravúros győzelem után a másik szomszédvári rangadót vereséggel zárta a Falco kosárlabdacsapata: a szombathelyiek 90:82-re kikaptak Zalaegerszegen. Ez azt jelenti, hogy a sárga-feketék első idegenbeli sikere még mindig várat magára.

Zalaegerszegen kapott ki a Falco

Telt ház előtt fogadta szombaton a Zalakerámia ZTE együttese a Falco KC Szombathelyt. Jól kezdtek a hazaiak, aztán bekeményített a Falco. Szrecsko Szekulovics pályára küldte új szerzeményét, Zsigeranovicsot is, aki kitett magáért, így az első negyed öt pontos szombathelyi előnnyel zárult. A második játékrészben visszajött a meccsbe a ZTE, Ubillával az élen összesen 30 pontot szórtak. 52:45-ös állásnál mehettek szünetre az együttesek.  

A fordulás után 16 ponttal is vezettek a hazaiak, és a Falco ugyan felzárkózott, de hat pontnál közelebb nem tudott jutni ellenfeléhez. Az utolsó negyedben két pontra olvadt a különbség, aztán Szabó triplájával ismét elhúzott a ZTE, és már nem engedte ki kezéből a vezetést. Hiába debütált jól az új center, a ZTE semlegesíteni tudta a Falco legjobbjait, így megérdemelten nyerte a parázs hangulatú  rangadót. A szombathelyiek négy győzelemmel és négy vereséggel jelenleg a tabella 8. helyét foglalják el. A Falcóra a következőkben két hazai meccs vár a Kaposvár és a MAFC ellen.