MNB
MNB - 2

Hírek

Zalaegerszegen kezdi a bajnokságot a Falco

2013. október 04., 18:26

A ZTE elleni szombati mérkőzéssel kezdi meg szereplését a 2013-2014-es bajnoki szezonban a Falco KC kosárcsapata.  A szombathelyiek alapcélja akárcsak az elmúlt esztendőkben, ezúttal is a legjobb nyolca bekerülés lesz.

Zalaegerszegen kezdi a bajnokságot a Falco

Szombaton megkezdődik az NB I-es kosárlabda-bajnokság 2013-2014-es szezonja. A vasi sárga-feketék Zalaegerszegen lépnek pályára, az ellenfelük pedig az a ZTE KK lesz, mellyel az elmúlt hetekben kétszer is megütköztek: egyszer a Göcsej Kupán, egyszer pedig a Horváth Zoltán-emléktornán. A mérleg egy vereség és egy győzelem.

Will Tamás csapatkapitány, Falco KC Szombathely
“Mindenképpen jobb játékot várok, mint amilyet a Göcsej Kupa döntőjében játszottunk és valami hasonlót vagy még jobbat, mint amilyet a hazai tornán játszottunk velük. Én úgy gondolom, hogy kész van a csapat a bajnoki rajtra. Nem vagyunk még teljesen összeérve, de mindenképpen a Zalaegerszeget meg kell vernünk az első fordulóban. Én ezt várom a csapattól.”

A vasi sárga-fekete erős kerettel vágnak neki a szezonnak: a minőségi légiósok mellett nagyon sok tehetséges fiatal is bevetésre vár majd. Emellett pedig olyan tapasztalt játékosok állnak Bencze Tamás rendelkezésére, mint Will Tamás, Harazin Tamás és Simon László.

Bencze Tamás vezetőedző, Falco KC Szombathely
“A nyolcba szeretnénk kerülni. Úgy mint tavaly és tavalyelőtt is. A költségvetésünk nem változott az előző évekhez képest. Megpróbáltuk a fiatalítás jegyében összeállítani a keretet. Azt gondolom, hogy látszik, hogy milyen útra léptünk. Én azt hiszem, hogy a fiatalok bíztatóan mozognak és szerintem élni fognak a lehetőséggel.”

A zalaegeszegi mérkőzés szombaton este fél hétkor kezdődik. A Szombathelyi Televízió vasárnap 15 órakor felvételről adja le a találkozót.